KRENULA JE NA KEMOTERAPIJU

Prva dama Sirije bori se s teškom bolešću: Asmi al-Asad otkrili su rak dojke

09.08.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Supruga sirijskoga predsjednika Bašara al Asada, Asma u srijedu je podvrgnuta kemoterapiji pošto joj je otkriven karcinom dojke u vrlo ranoj fazi, stoji u objavama predsjedničkog ureda na društvenim mrežama

Informacija je objavljena uz fotografiju na kojoj prva dama odjevena u tenisice i traperice sjedi u prostoriji za kemoterapiju s intravenoznim dripom u lijevoj ruci te se smiješi suprugu Bašaru koji sjedi pored nje.

U priopćenju se ne navodi u kojoj se bolnici liječi sirijska prva dama, no na pokrivaču na fotografiji vidi se riječ "vojna" pa se pretpostavlja da je u vojnoj bolnici.

Asma al Asad rođena je 1975. u Londonu. Studirala je na londonskom King’s Collegeu i radila kao bankarica u JP Morganu. Roditelji su joj sunitski muslimani porijeklom iz Homsa. Otac je liječnik kardiolog, a majka diplomatkinja.

Bašar i Asma al Asad imaju dva sina i kćer, a vjenčali su se 2000. U početku je Asma bila omiljena među narodom koji ju je prozvao princezom Dianom Istoka. No danas nosi nadimak 'prva dama pakla'.

Njezini suradnici kažu da Asma Asad nema srca, da je opsjednuta vlastitim izgledom te da je zanima isključivo luksuzan način života. Od početka snažno podupire svojeg supruga i njegovu politiku.