ZLATNI KIPIĆ I NIJE TAKO ZLATAN

Prokletstvo Oscara nije zaobišlo ni nju: Za Halle Berry nakon povijesne pobjede sve je krenulo nizbrdo

12.08.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Mada se i svim silama trudila, Halle Berry nije mogla izbjeći ono što u Hollywoodu nazivaju 'prokletstvo Oscara'. Naime, nakon što je osvojila 2002. Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Leeja Danielsa 'Monster’s Ball', svi su očekivali kako će je redatelji zatrpati ponudama za nove filmove, no, to se nije dogodilo

Iako je svoj zlatni kipić osvojila prije gotovo 20 godina, za ulogu u filmu 'Monster's Ball', Halle Berry tek je sada u intervjuu za Entertainment Weekly otkrila kako ju je iznenadilo što nakon Oscara nisu počele pristizati nove ponude.

'Kada imaš takvu povijesnu pobjedu, normalno je da pomisliš da će se sada sve promijeniti. I promijenilo se, za mene, no moj status u filmskom biznisu nije se promijenio preko noći. I dalje sam morala naporno raditi. I dalje sam se morala boriti za svaku ulogu i to u nemogućim situacijama', rekla je Halle Berry, koja je te 2002. postala prva crnkinja koja je osvojila Oscara u kategoriji glavne ženske uloge.

Nakon osvojenog kipića sve kao da je krenulo nizbrdo, pa je dvije godine kasnije za ulogu 'Žene mačke zaradila čak četiri Zlatne maline, pandan Oscaru ali za najgora glumačka i filmska ostvarenja.

  • +3
Halle Berry Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy of Sweaty Betty/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Trenutno Halle Berry glumi u filmu 'Bruise', koji je ujedno i njezin redateljski prvijenac, a koji se bavi povratkom osramoćene MMA borkinje u ring. Tu ulogu dobila je nakon što ju je odbila Blake Lively. 'Dali su mi scenarij i oduševila me uloga, no bila je napisana za dvadesetogodišnju bijelkinju, Irkinju i katolkinju', otkrila je 55-godišnja Halle Berry pa nastavila:

'No, nisam je mogla izbaciti iz glave i počela sam razmišljati o tome da se naprave preinake za nekoga poput mene, za nekog tko se bori za svoju posljednju šansu, a ne nekoga tko treba još jednu šansu.'

Netflix je navodno platio glumici 20 milijuna dolara za svjetsku distribuciju i filmska prava, a sve bi trebalo krenuti s prikazivanjem 24. studenog.