ATRAKTIVAN PROGRAM

Projekt Ilica Q'Art predstavlja buvljak na otvorenom, upcycling i recycling

31.05.2019 u 14:21

Bionic
Reading

Projekt Ilica Q'ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga. Organizatori događanja su predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović i profesor Akademije likovnih umjetnosti, Aleksandar Battista Ilić

Projekt Ilica Q'Art od 7. do 09. lipnja u središte grada dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro bloggere i još štošta od programa za ekipu iz kvarta i sve ostale koji su dobrodošli gosti, stoji u priopćenju.

Projekt koji je u svom trećem izdanju fokusiran na povećanje kvalitete života, u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti donosi nastupe poznatih DJ –a te jazz glazbenika koji će svojim zvukom i vokalnim izvedbama toj kvaliteti doprinijeti u večernjim satima.

Maja Rivić – glazbenica inspirirana svemirskim temama s planeta London u kojem je studirala jazz pjevanje na poznatom studiju suvremene glazbe Sveučilišta Middlesex vratila se na planet Zagreb kojeg sa svojim pratećim glazbenicima osvaja jazz notama. U formaciji tria osvojit će i publiku na otvorenju projekta Ilica Q'Art nastupom na Britancu 7. lipnja od 12.30 sati. Mirisnu i okusnu notu njenom će nastupu dodati sjajne gastro blogerice - Marie aka. Pinkfoodie (@mariewasler) i Ana Balić (@zdravipinklec).

Pavle Miljenović jedan je od najaktivnijih jazzera na hrvatskoj glazbenoj sceni. Brojni jazz projekti u kojima je sudjelovao potvrdili su da se sjajno snalazi u nastupima u različitim formacijama i na različitim lokacijama. U park Akademije likovnih umjetnosti stiže 8. lipnja, u kvartetu s kojim će izvesti skladbe s novog albuma kojeg će Croatia Records objaviti uoči ljeta. Koncert počinje u 20:30 sati, a od 18.00 sati publiku će za DJ pultom zagrijavati DJ GRIVA.

DJ ILKO zadužen je na istoj lokaciji u nedjelju 9. lipnja, već od 16.00 sati, za pripremu publike za sjajnu završnicu projekta koju garantira sjajan vokal Valerije Nikolovske koji se prepoznaje u raznim žanrovima. Blues, soul ili jazz skladbe ova poznata umjetnica jednako moćno izvodi u raznim formatima, a ovogodišnje izdanje Ilica Q'Arta zatvara nastupom u kvartetu od 20.30 sati.

Uz nastupe poznatih jazz izvođača na pozornici Ilica Q'Arta nastupit će i poznati domaći DJ- evi. Neki će svojim zaraznim ritmom publiku zabavljati uoči koncerata, a neki su rezervirali pult za dopodnevne termine. DJ BOCCA će u subotu 8. lipnja, svojim ritmom od 11.00 sati na Britancu zabavljati posjetitelje, ali i gastro blogere Darka Kontina (Darkova Web Kuharica) i Vedrana Boškovića (Začinjeno s ljubavlju), dok će DJ Ineskich isti pult preuzeti u nedjelju i biti najbolja glazbena kulisa poznatim gatroblogericama Vlatki Frketić (@soul_food_yoga_by_frky) i Marini Brekalo (@brekalom).

Ekipa iz kvarta (i gosti također), pozvani su i sudjelovati na velikom buvljaku na otvorenom u samo za tu prigodu prometu zatvorenoj Ilici, navodi se u najavi.