rak dojke

Prognoze su dobre: Sarah Ferguson oporavlja se od operacije

26.06.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Sarah Ferguson nedavno je bila na operaciji otklanjanja tumora, a liječnici su rekli da je njena prognoza dobra nakon što je rutinska mamografija otkrila da ima rak dojke. Trenutno se oporavlja od operacije

Nebrojeno puta u životu čujemo da se treba kloniti stresa i misliti na zdravlje, no tako često biti u centru pozornosti kao Vojvotkinja od Yorka zna biti iscrpno. Nedavno je Sarah Ferguson otkriveno da boluje od raka dojke, što je doznala nakon rutinske operacije, a liječenje napreduje.

Vojvotkinja od Yorka je operirana nakon što joj je dijagnosticiran rani oblik raka dojke, a trenutno je u fazi oporavka od operacije. Zbrinuta je u bolnici King Edward VII u Maryleboneu u središtu Londona, bolnici koja brine o zdravlju mnogih članova kraljevske obitelji.

'Savjetovali su je da se mora podvrgnuti operaciji koja je uspješno obavljena. Vojvotkinja dobiva najbolju medicinsku skrb i njezini liječnici su joj rekli da su prognoze dobre. Sada se oporavlja s obitelji', otkrio je njezin glasnogovornik.

U svom je podcastu priznala da nije namjeravala otići na pregled, ali ju je sestra ipak natjerala na to. Sada je vrlo zahvalna na dijagnozi i činjenici da ima dovoljno vremena da reagira prije negoli rak postane prejak.

'Shvaćam ovo kao dar da napravim stvarne promjene za sebe i da se njegujem i prestanem pokušavati popraviti sve ostale', rekla je.

Ferguson je i inače uključena u aktivnosti osvješćivanja o nužnosti vođenja brige o zdravlju pa je pokroviteljica 'Teenage Cancer Trust', a govorila je na svečanosti Zaklade za borbu protiv raka dojke 2019. godine, a 2021. je posjetila kliniku u Poljskoj kako bi se pozabavila problemom oporavka žena nakon mastektomije.

Ranije ovog mjeseca otkriveno je da je Ferguson sada baka još jednom unuku, i to drugom sinu njezine kćeri princeze Eugenie. Drugi sin princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka nosi ime Ernest George Ronnie Brooksbank, a ime nosi i nezanemarivo obiteljsko nasljeđe u sjećanje na istaknute članove kraljevske obitelji.

  • +2
Princeza Eugenie Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL