boris becker

Problemi ne prestaju: Teniska legenda prolazi kroz najgori period u životu

18.07.2017 u 17:00

Bionic
Reading

Nevjera, razvod, loše investicije, bankrot, trzavice u braku... Tako bi se ukratko mogla opisati posljednja dva desetljeća u životu trostrukog osvajača Wimbledona, 49-godišnjeg Borisa Beckera. Da problemi nikada ne dolaze sami, govori i nova vijest koja je odjeknula u njemačkim medijima, kako je nekadašnji tenisač, zbog još jedne loše investicije, izgubio gotovo svo svoje stečeno bogatstvo, a teške dane prolazi i u privatnom životu jer, kako se šuška, njegov brak s bivšom nizozemskom manekenkom odavno ne funkcionira

Krajem lipnja ove godine ljubitelji tenisa ostali su u šoku kada je trostruki osvajač Wimbledona, Nijemac Boris Becker, samo nekoliko dana prije početka ovog turnira proglasio bankrot.

How time flies ....#85 #wimbledon

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Nagomilani dugovi, koji se vuku još otkako se rastao od prve supruge Barbare Feltus, s kojom ima sinove Noaha Gabriela i Eliasa Balthazara, i kada je, zbog nevjere, morao isplatiti bivšoj supruzi gotovo 20 milijuna funti, samo su rasli.

Uz to, ruskoj manekenki Angeli Ermakovoj, s kojom je i prevario suprugu, te koja mu je rodila kći Annu, morao je platiti 2,5 milijuna dolara, a plaća i alimentaciju 20 tisuća dolara mjesečno.

#happyfathersday ...@e.current #amadeus missing @noahalotofthings and #anna

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Osim toga, bankrotu su prethodili i dugovi prema privatnoj banci Arbuthnot Latham & CO koja od listopada 2015. godine ima potraživanja prema njemu.

A sada se sve dodatno zakompliciralo. Prema pisanju njemačkih medija, Becker je izgubio gotovo svo svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na 100 milijuna funti i to sve zbog krive investicijske odluke. Naime, bivši 49-godišnji tenisač prije četiri je godine uložio novac u nigerijsku naftnu tvrtku.

Prema pisanju njemačkog magazina Der Spiegel, Becker je kupio dionice, no investicija je na kraju propala, a navodno je i to jedan od razloga zbog kojeg je prije nekoliko tjedana i službeno bankrotirao.

Da problemi ne dolaze sami, govori još jedan podatak. Samo nekoliko dana nakon što je proglasio bankrot, krenule su glasine o bračnim problemima sa suprugom, bivšom nizozemskom manekenkom Sharlely Lily Kerssenberg, s kojom je osam godina u braku. I dok Becker sve više vremena provodi u svojoj domovini, njegova supruga živi u Londonu s njihovim sedmogodišnjim sinom Amadeusom.

My kinda Sunday's...#chelsea #ivy

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Ako su napisi istiniti, razvod bi za Borisa Beckera u ovoj situaciji došao u najgorem mogućem trenutku, jer bi njegov račun ostao 'lakši' za još nekoliko milijuna dolara.