BOŽIĆNI POKLON ZA MAMU

Prizor koji je obišao svijet: Evo tko je autorica koja je naslikala dirljivu sliku Joška Gvardiola s majkom

08.01.2023 u 17:40

Bionic
Reading

Ukrajinska akademska slikarica Olena Sokolovska koja od 2005. godine živi u Hrvatskoj, autorica je slike na platnu sjajnog braniča Vatrenih Joška Gvardiola i njegove majke Sanje na tribinama u Katru, koju je nogometaš Red Bull Lepziga poklonio svojoj mami za Božić

Riječ je o fotografiji koja je obišla svijet nakon prolaska Hrvatske u daljnji krug natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstva dirnuvši mnoge.

Na njoj je Gvardiol koji grli majku na tribinama, a dirljivu je fotografiju na platno prenijela ukrajinska umjetnica.

Ona je sliku rađenu tehnikom ulja na platnu objavila i na svom Instagram profilu tad uz opis: 'Bila mi je čast slikati hrvatskog junaka', a u komentarima je dodala kako je 'lako slikati lijepog čovjeka.

Kako je ranije Gvardiol istaknuo, upravo je ta slika bila poklon njegovoj majci za Božić te je tražio osobu koja bi mu naslikala prizor s fotografije koja je sve oduševila.

Otkrio je između ostalog i kako se on, ali i njegova obitelj, nose s popularnošću.

  • +5
Joško Gvardiol novi je miljenik žena Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Nije ni njima bilo lako, ni mami, ni tati, ni sestrama. Puno toga se događalo u ta dva tjedna i ono što bi oni vjerojatno voljeli je da se taj hype malo smiri, ali u redu. Malo sada vide kako je i meni', priznao je tad Joško u ekskluzivnom razgovoru za RTL.

'Ima vremena kada želiš negdje otići sa svojim dragim ljudima do grada, a to je jednostavno nemoguće u posljednja dva tjedna, pogotovo nakon ovog ludila i Svjetskog prvenstva. Ali vjerujem da će se to sada smiriti i da će biti sve lakše', rekao je tad.

Inače, Joško koji se nogometom počeo baviti u dobi od šest godina, vrlo je blizak sa svojom obitelji - majkom Sanjom, ocem Tihomirom i dvjema sestrama.

S obitelji ga veže vrlo čvrsta veza, a u prilog tome govori i ono što je Gvardiol prvo napravio kada je potpisao ugovor i otišao u Leipzig: kupio je svojim roditeljima kuću u okolici Zagreba.