BEZ BAJKOVITOG VJENČANJA

Princeza Mako uskoro se udaje, a zbog dečka iz 'običnog puka' odriče se titule: Dijagnosticiran joj je PTSP zbog svega što je ranije proživjela

01.10.2021 u 23:27

Bionic
Reading

Poznat je datum vjenčanja 29-godišnje kćeri princa Fumihita i princeze Kiko te nećakinja cara Naruhita, koja je odlučila živjeti kao 'pučanka' kako bi mogla provesti život s muškarcem kojeg voli već dugi niz godina

Još u rujnu 2017. godine počelo se pisati o tome da je par (japanska javnost ih zove 'japanski Meghan i Harry') koji se upoznao pet godina ranije tijekom studiranja na na Internacionalnom Kršćanskom Sveučilištu u Tokiju - zaručen.

Pet mjeseci kasnije zaruke su odgođene usred skandala zbog navodnog financijskog spora Komurove majke i njezina bivšeg zaručnika. On je navodno platio četiri milijuna jena za Komurovo obrazovanje koje je mladić potom trebao vratiti nakon studija. Zbog enormne količine medijske pozornosti princezi Mako dijagnosticiran je posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Komuro je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Fordham u New Yorku diplomirao u svibnju ove godine, a trenutno radi u odvjetničkom uredu Lowenstein Sandler LLP. Nedavno je položio državni pravosudni ispit pa se vjeruje da će se on i princeza Mako nakon vjenčanja preseliti u SAD.

Nakon četiri godine, najavljeno je kako će vjenčati ovog mjeseca, 26. listopada. Princeza Mako bit će prva žena poslijeratne carske obitelji koja će se udati bez tradicionalne šintoističke ceremonije, što je uobičajeno za kraljevsku obitelj. Prema NBC Newsu, očekuje se da će princeza odbiti 'dar' od 150 milijuna jena (1,3 milijuna dolara) koji bi joj olakšao novi način života. japanska vlada čak razmatra mogućnost da se ženama dopusti da zadrže svoj kraljevski status i nakon što se udaju za pučanina.

  • +2
Princeza Mako Izvor: EPA / Autor: SHIZUO KAMBAYASHI / POOL