dirljivi OPROŠTAJ DJECE

Princeza Anne o voljenom ocu, princu Philipu: 'Nedostajat će nam, ali on nastavlja živjeti u nasljeđu koje nas sve može inspirirati'

11.04.2021 u 22:09

Bionic
Reading

Nakon što su se od princa Philipa javno oprostili članovi kraljevske obitelji, sad mu je emotivne riječi uputila i princeza Anne, druga od četvero djece kraljice i princa, vojvode od Edinburgha

Jedina kći britanske kraljice Elizabete II. i princa Phillipa, princeza Anne dirljivom porukom se oprostila od oca koji je u petak preminuo u 100. godini.

'Znaš da će se to dogoditi ali nikad zapravo za to nisi pripravan. Moj otac je bio moj učitelj, moja potpora i moj kritičar, ali prije svega najviše želim oponašati kao primjer njegov častan život i njegovo slobodno služenje', piše na početku objave na profilu Royal Family.

'Njegova sposobnost da svaku osobu tretira kao individualca s njegovim osobnim pravima i vještinama ušla je u sve organizacije s kojima je surađivao. Držim čašću i privilegijom to što sam bila zamoljena ići njegovim stopama i bilo je zadovoljstvo biti u dodiru s njegovim aktivnostima. Znam koliko je on njima značio i u Ujedinjenom Kraljevstvu, cijelom Commonwealthu i u cijelom svijetu. Želim naglasiti koliko obitelj cijeni poruke i uspomena tolikog broja ljudi čije je živote također dotakao. Nedostajat će nam, ali on nastavlja živjeti u nasljeđu koje nas sve može inspirirati', zaključila je ožalošćena princeza Anne.

  • +3
Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: JULIEN WARNAND

Najmlađi sin princ Edward također se oprostio od svog oca. 'Javna slika o mojim roditeljima nije uvijek bila poštena, ali oni su zajedno prebrodili sve teške trenutke, nisu se dali pokolebati', poručio je.

Anne i Edward govorili su o svom ocu u dokumentarnom filmu ITV-ja 'Prince Philip: A Royal Life'. Trenutno su u tijeku pripreme za Philipov pogreb jer kraljevska obitelj i nacija ulaze u razdoblje žalosti. Od princa Philipa se mnogi diljem svijeta i dalje opraštaju na društvenim mrežama.