NOVI DOKUMENTARAC

Prinčevi otkrivaju dosad nepoznate detalje o voljenoj majci Diani

23.07.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Prinčevi William i Harry u novom su dokumentarcu govorili o posljednjem telefonskom razgovoru sa svojom majkom princezom Dijanom prije no što je umrla

Dokumentarac 'Diana, naša majka: život i naslijeđe' ('Diana, Our Mother: Her Life and Legacy' bit će objavljen na 20. obljetnicu Dijanine smrti u automobilskoj nesreći u Parizu, 31. kolovoza 1997.

Ono po čemu se ovaj film razlikuje od svih ostalih snimljenih je taj što se njezini sinovi, prinčevi William i Harry, po prvi puta pred televizijskim kamerama prisjećaju svoje majke i odrastanja s njom.

'Mislim da ćete shvatiti Dijanu privatno', rekao je za Reuters izvršni producent Nick Kent.

'Nitko dosad nije ispričao tu priču s točke gledišta dvoje ljudi koji su je znali bolje od ikoga i najviše je voljeli, njezinih sinova'.

  • +5
Princeza Diana sa sinovima Williamom i Harryjem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prinčevi su podsjetili na majčin smisao za humor, a princ Harry opisao ju je kao 'jednog od najnestašnijih roditelja'. Također su podsjetili na bol zbog razvoda roditelja i kako su se nosili s viješću o njezinoj smrti i razdoblju nakon toga.

Dok film obrađuje aspekte Dijanina života poput njezina dobrotvorna rada, uključujući HIV i mine, izbjegava kontroverzne teme poput izvanbračnih veza.

Prema autorima, prinčevi su bili vrlo otvoreni  i nisu zabranili da se bilo koja tema stavi izvan dometa.

Radije su željele pokriti novo područje i napraviti drukčiji tip filma.

'Ono što smo imali na umu jest da će u godinama koje dolaze prinčevi William i Harry biti sretni da mogu pokazati vlastitoj djeci tko je bila njihova baka', rekao je Kent.

Film 'Diana, naša majka: njezin život i naslijeđe' bit će prikazan na britanskoj i američkoj televiziji 24. srpnja.