FANTASTIČNA ČETVORKA

Princ William pružio je bratu ruku pomirenja, no do zajedničkog pojavljivanja u Windsoru došlo je tek nakon podužih pregovora

11.09.2022 u 17:25

Bionic
Reading

Zajedničko pojavljivanje nekadašnje 'fantastične četvorke' princa Wiliama i Kate Middleton te princa Harryja i Meghan Markle u parku dvorca Windsor bilo je potpuno neočekivano. 'Maslinova grančica' koju su princ William i kralj Charles pružili Harryju i Meghan dovela je do 45-minutnih pregovora, nakon čega se slavna četvorka ponovo okupila kako bi krenuli u razgledavanje cvijeća i poruka ostavljenih za kraljicu

No povijesna zajednička šetnja princa i princeze od Walesa te Meghan i Harryja dogodila se tek nakon podužih pregovora koji su odgodili dolazak parova za najmanje 45 minuta, rekao je kraljevski izvor za britanske medije. Princ William pokušao je zakopati ratne sjekire s bratom i šogoricom pruživši im 'maslinovu grančicu', zamolivši ga da mu se pridruži u šetnji ispred dvorca Windsor nakon telefonskog razgovora sa svojim ocem.

Kralj Charles navodno je zatražio od starijeg sina da pruži ruku pomirenja bratu i da pokažu obiteljsko jedinstvo u teškim trenucima.

'Princ od Walesa je ranije pozvao vojvodu i vojvotkinju od Sussexa da se pridruže njemu i princezi od Walesa. Princ od Walesa smatrao je da je to važan iskaz jedinstva za kraljicu u ovom teškom trenutku za obitelj', rekao je kraljevski izvor.

To je jučer glasnogovornik Kensingtonske palače rekao da je princ od Walesa pozvao Sussexe da se pridruže njemu i princezi od Walesa tijekom večernje šetnje. Međutim, nije sve išlo tako glatko. The Times piše kako su oba para zatražila produžene pregovore zbog čega je njihov dolazak odgođen za 45 minuta.

  • +13
Princ William, Kate Middleton, princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

U sceni koja je oduševila kraljevske obožavatelje, okupljene pored vrata imanja Windsor, William i Harry u društvu supruga izašli su iz istog automobila. Dva su para krenula u 40-minutnu šetnju razgledavajući more cvijeća položeno ispred vrata kraljevskog imanja u čast voljene kraljice da bi zatim sjeli ponovno u isti automobil i odvezli se.

No kasnije je neslužbeni glasnogovornik Sussexovih, novinar Omid Scobie na Twitteru napisao da je poziv princa Williama stigao u posljednji trenutak. Hoće li ovaj trenutak biti prekretnica u lošim odnosima između braće, koji su se dodatno pogoršali nakon niza optužbi koje su princ Harry i Meghan Markle iznijeli u intervjuima koje su dali nakon preseljenja u Kaliforniju, pokazat će vrijeme.

Vjeruje se da Sussexi nisu ranije planirali sastati s Williamom i Kate, unatoč tome što su prije nekoliko dana stigli u Frogmore Cottageu, koja je tek nekoliko stotina metara udaljena od Williamove i Kateine kuće, Adelaide Cottagea. Jučerašnje neočekivano pojavljivanje je ujedno i prvi put da su dva para viđena zajedno u javnosti od Dana Commonwealtha 9. ožujka 2020.