velike zamjerke

Princ William na udaru zbog propuštanja SP-a u nogometu za žene, morao se ispričati

21.08.2023 u 13:18

Bionic
Reading

Cijela kraljevska obitelj veliki je ljubitelj sporta pa tako i ne čudi to da su pokrovitelji brojnih natjecanja. Posljednjih dana u Australiji se održava Svjetsko nogometno prvenstvo ženskih momčadi, a princ William poslao je tek virtualnu poruku podrške, što su mu mnogi zamjerili i kritizirali ga

Britanska kraljevska obitelj čest je gost na raznim sportskim događanjima, a nije tajna to da su veliki ljubitelji tenisa i nogometa. Princ William je predsjednik Engleskog nogometnog saveza, no zbog svojih posljednjih postupaka našao se na meti kritičara.

Naime u Australiji je održano Svjetsko prvenstvo u nogometu, a princ kao predsjednik Saveza nije otputovao na finale u kojem su se engleske nogometašice borile protiv španjolske momčadi za prvo mjesto.

William je uz kći Charlotte poželio sportašicama puno sreće te uputio ispriku zbog nedolaska, no nije se 'izvukao' od negativnih komentara koji se slažu da je na ovaj način pokazao svoj stav prema statusu žena u sportu. Korisnici društvenih mreža sigurni su da bi William otišao u Australiju da je riječ o muškom nogometnom prvenstvu, no da ne mari toliko za ženski nogomet.

Kritike su još glasnije zbog toga što je španjolsku reprezentaciju podržala njihova kraljica Letizia te je u Australiju stigla sa 16-godišnjom kćeri Sofijom i zajedno su navijale na stadionu.

Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Međutim neki stručnjaci tvrde da je izostanak princa Williama stvar protokola.

S obzirom na to da kralj Charles III. još uvijek nije posjetio Australiju, navodno bi Williamov posjet mogao dovesti do diplomatskih komplikacija. Uz to, neki tvrde da je ekološki osviješten princ zabrinut za ugljični otisak koji bi ostavio tijekom 19-satnog leta iz Londona.