ŽALJENJE ZBOG NESREĆE

Princ Phillip ispričao se ženi ozlijeđenoj u automobilskoj nezgodi

27.01.2019 u 18:19

Bionic
Reading

Princ Phillip, suprug britanske kraljice Elizabete II. uputio je 'duboku ispriku' ženi ozlijeđenoj u automobilskoj nesreći u kojoj je sudjelovao prije deset dana

Sunday Mirror je objavio kopiju pisma koje je princ uputio Emmi Fairweather, putnici u automobilu na koji je Filip naletio svojim Land Roverom blizu dvorca Sandrinhgam.

'Duboko se ispričavam zbog svoje uloge u automobilskoj nesreći na križanju Babingley. U uobičajenim okolnostima vidim vozila koja mi stižu ususret iz smjera Dersinghama, no u ovom slučaju zbog sunca nisam vidio automobil i jako mi je žao zbog posljedica', piše u tom pismu.

Kraljevsku su obitelj oštro kritizirali jer se vojvoda nije ispričao dvjema ženama ozlijeđenima u sudaru.

Vojvoda od Edinburgha je, među ostalim napisao da je i sam bio 'vrlo potresen nakon nesreće' te da mu je 'laknulo kad je saznao da nema teško ozlijeđenih'..

Pojasnio je kako mu je policajac savjetovao da se odmah vrati u Sandringham te da je o slomljenom zglobu Emme Fairweather doznao tek kasnije.

'Želim vam što brži oporavak od ovoga nesretnog iskustva, iskreno Vaš Phillip', napisao je na kraju.

Nastavnica Ellie Townsend (28) i njezina devetomjesečna beba su u sudaru što ga je prouzročio 97-godišnji princ u mirovini prošle s lakšim ozljedama, a suvozačica Emma Fairweather završila je u bolnici sa slomljenim ručnim zglobom.

  • +6
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nesreća se dogodila 17. siječnja, a pismo objavljeno u Sunday Mirroru ima nadnevak 21. siječnja.

Fairweather je za časopis kazala da vojvodino pismo predstavlja 'vrlo lijepu gestu' te kako je svjesna toga 'koliko ga je bilo teško napisati i pronaći prave riječi', a da je one još više ne uznemire.