stroga baka

Princ Harry otkrio previše tajni i dobio po prstima od kraljice

05.07.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Cijeli svijet ga obožava zbog njegove iskrenosti i otvorenosti koju je uvijek pokazivao prema medijima, ali čini se kako je princ Harry u nekim stvarima ipak pretjerao, što se nimalo nije svidjelo njegovoj baki, strogoj kraljici Elizabeti II

U svom posljednjem razgovoru za časopis Newsweek, princ Harry otvorio je dušu i potpuno iskreno progovorio o dosad prešućivanim temama. 

Rekao je tada kako je prolazio kroz iznimno bolno razdoblje nakon majčine smrti. Nakon tog nemilog događaja mladi je princ obolio od napadaja panike, s kojima i dan danas vodi bitku, ali je uz pomoć stručnjaka i terapije to minimalizirao.

Jednom je rečenicom iz spomenutog intervjua posebno naljutio sve iz kraljevskih redova, a najviše svoju baku, kraljicu Elizabetu II.

'Postoji li član obitelji koji želi biti kralj ili kraljica? Mislim da ne, ali ćemo obavljati svoje dužnosti na vrijeme', rekao je tada potpuno otvoreno i čini se potaknuo burne rasprave u svojoj zemlji.

  • +12
Kate Middleton na trkalište Ascot stigla u gotovo identičnom stajlingu kao i prethodne godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ionako nategnuta situacija između lijevih i desnih političkih centara sada je dodatno zakuhana. Republikanci, koji se već neko vrijeme zalažu za ukidanje monarhije, ovim su Harryjevim riječima samo dobili vjetar u leđa. 

'Ako je istina ono što princ Harry govori, trebamo nacionalnu raspravu oko pitanje ukidanja monarhije. Trebamo dobre vrhovne šefove koji su voljni raditi...' , samo je jedan od javnih komentara na Twitteru, na kojem je ova tema već otvorila veliku raspravu. 

Budući da niti jedan član kraljevske obitelji nije toliko povezan s medijima kao 32-godišnji Harry, kraljica, koja inače nikad za života nije dala intervju medijima, navodno ga je zamolila da kontrolira svoje ponašanje i pazi kako promovira svoju obitelj.

Ovo apsolutno nije slika kakvu britansko kraljevstvo želi poslati u svijet, ali mladi si princ jednostavno nije mogao pomoći pa je u razgovoru rekao i što je trebao, ali i ono što je trebao prešutjeti.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Idući u redu na prijestolje je princ Charles, koji će nakon smrti svoje majke doći na tron. 

Iako njegov mlađi sin Harry ne cilja na titulu i svojedobno je čak razmišljao o napuštanju kraljevske obitelji, zbog odanosti svojoj baki ipak je odlučio ispunjavati svoje kraljevske dužnosti.

'Uključeni smo u modernizaciju britanske monarhije. Ne radimo ovo za sebe, već za veće dobro naroda. Želimo nastaviti pozitivnu atmosferu koju je kraljica postigla prije više od 60 godina, ali nećemo slijepo slijediti njezin put', rekao je između ostalog u razgovoru, aludirajući pritom na zajedničku ulogu koju obavlja sa svojim starijim bratom Williamom i njegovom suprugom, vojvotkinjom Kate Middleton.