radi se o milijunima

Princ Harry je dobra prilika, no nije ni približno bogat onoliko koliko mislite

13.10.2017 u 06:51

Bionic
Reading

Da plemstvo dobro živi i da je novčano osigurano, bez obzira na to koliko će tijekom života stvarno raditi, to znaju svi, no koliko su zapravo 'teški' pojedini članovi britanske kraljevske obitelji, ne govori se često o tome. Trenutno šesti po redu za prijestolje, crvenokosi zavodnik princ Harry nije jedan od onih koji će dobiti najveći dio kraljevske imovine

Iako je princ Harry uz starijeg brata, princa Williama jedan od najpopularnijih članova britanske kraljevske obitelji, to ne znači i da je najbogatiji. 

Prema posljednjim podacima koje iznosi časopis The Richiest, drugi sin nesretno preminule princeze Diane i princa Charlesa težak je 40 milijuna dolara, dok se bogatstvo njegove bake procjenjuje na 425 milijuna dolara.

  • +2
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ koji je trenutno u središtu medijske pažnje zbog svoje ljubavne veze s američkom glumicom Meghan Markle, od 21. godine mnogo je vremena provodio u vojsci, a onda je 2015. napravio zaokret i zaustavio vojnu karijeru te se u potpunosti posvetio humanitarnom radu.

Drugi u redu za britanski tron, njegov brat, princ William ima za sada jednako bogatstvo kao i princ Harry, dok je njihov djed, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, 'težak' 10 milijuna manje ili približno 30 milijuna dolara. Bankovni račun starijeg brata s godinama će se povećavati iz jednostavnog razloga - jednoga dana postat će kralj, a to donosi i veće povlastice, uključujući veće iznose na računu.

Naime, druga najbogatija osoba u britanskoj kraljevskoj obitelji ujedno je prva u redu za krunu, a to je princ Charles, čije se bogatstvo procjenjuje na 100 milijuna dolara.

Omiljena članica kraljevske obitelji Kate Middleton ima bogatstvo procijenjeno na 10 milijuna dolara.

  • +4
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No kao brend lijepa vojvotkinja za britansko gospodarstvo, prema riječima londonskih konzultanata iz tvrtke Brand Finance, vrijedi preko četiri milijarde funti

  • +11
Princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezina djeca, slatki četverogodišnji princ George kao brend vrijedi 2,3 milijarde funti dok malena princeza, dvogodišnja Charlotte, vrijedi čak tri milijarde funti. Ona kao brend vrijedi više iako se jako dobro zna da će njezin brat George vjerojatno jednog dana postati kralj, no njezin utjecaj na gospodarstvo je ogroman.

Preslatka princeza već je sad svjetska modna ikona broj jedan. Iako svijet smatra vojvotkinju Kate Middleton vodećom modnom inspiracijom, koja svojom dozom otmjenosti i elegancije oduševi u svakoj prigodi, njezina ju je kćerkica svrgnula s trona i postala nova vodeća članica kraljevske obitelji u toj kategoriji, pokazalo je istraživanje eBaya.