TVRDI AUTORICA KNJIGE

Princ George jednom je prigodom školskim prijateljima zaprijetio: 'Moj tata će biti kralj pa bolje pripazite'

27.09.2022 u 20:04

Bionic
Reading

Katie Nicholl, autorica knjige o kraljevskoj obitelji 'The New Royals', o kojoj se ovih dana ne prestaje govoriti, između ostalog je otkrila i da je devetogodišnji George, najstarije dijete Williama i Kate, zaprijetio svojim školskom prijateljima u jednoj svađi svojim ocem koji će zasjesti na engleski tron nakon svoga oca, kralja Charlesa III

Princ George rekao je kolegama iz razreda 'moj će otac biti kralj pa bolje pripazite' u jednoj dječijoj svađi.

Sudeći po tome on dobro shvaća svoju ulogu kao i da će jednoga dana preuzeti prijestolje, tvrdi autorica ove knjige koja je odjeknula kao bomba u Velikoj Britaniji, ali i šire.

Iako ima samo devet godina, dječak dobro shvaća svoju poziciju u društvu. Devetogodišnjak je navodno rekao svojim prijateljima u školi: 'Moj će otac biti kralj pa bolje pripazite'. Autorica Katie Nicholl je dodala i da su George, princ Louis i princeza Charlotte odgajani s osjećajem dužnosti, ali i razumijevanjem same Monarhije.

'Odgajaju svoju djecu, posebno princa Georgea, sa sviješću o tome tko je on i kakvu će ulogu naslijediti, ali ne žele ih opteretiti osjećajem dužnosti. George shvaća da će jednoga dana biti kralj i kao mali dječak svojim je vršnjacima u školi rekao: 'Moj će tata biti kralj pa bolje pripazi', tvrdi autorica.

  • +26
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Katie je u svojoj knjizi također ustvrdila da se Kate Middleton divi tehnikama roditeljstva koje koriste princ Edward i grofica od Wessexa, koji imaju dvoje djece Lady Louise Windsor (18) i vikonta Jamesa (14).

Unatoč tome što su im roditelji radni članovi kraljevske obitelji, djeca, najmlađa unučad kraljice Elizabete II i princa Philipa, odrastala su bez titula HRH i izvan očiju javnosti.

Nicholl tvrdi da se Kate (40) divila tome kako su princ Edward i Sophie, grofica od Wessexa uspjeli svojoj djeci omogućiti mirno odrastanje unatoč tome što su bili u samom srcu kraljevske obitelji. Prošle godine, poglavlje novog izdanja knjige 'Battle of Brothers' autora Roberta Laceyja otkrilo je kako su William i Kate željeli otvoriti temu Georgeove buduće uloge u 'kontroliranom trenutku po vlastitom izboru'.

Tvrdi i da je par rekao princu Georgeu o njegovoj budućoj ulozi kralja Engleske 'negdje oko njegovog sedmog rođendana.'

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea ranije su odustali od razgovora o 'životu buduće kraljevske službe i dužnosti' svog najstarijeg sina kako bi mu omogućili 'normalan obiteljski odgoj' i čekali su da navrši sedam godina.

'Možda će nam George jednog dana sam ispričati priču. Ali negdje oko dječakovog sedmog rođendana u ljeto 2020., njegovi su mu roditelji najvjerojatnije detaljnije govorili o tome što će mu život u budućoj kraljevskoj službi uključivati. Williamov cilj kao oca bio je pružiti svom sinu 'normalan obiteljski odgoj' te omogućiti monarhiji 'da ostane relevantna i drži korak s modernim vremenima', otkrio je taj autor.