STIŽU SAMO POHVALE

Presedan na RTL-u: Prvi put u povijesti domaće televizije dvije su žene vodile Dnevnik

21.07.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Ustaljeno je i nepisano pravilo da na domaćim, ali i svjetskim televizijskim mrežama središnji informativni program vode ženski i muški voditelj u tandemu. Međutim RTL je ovoga ljeta napravio iznimku te za svoj potez dobio samo pohvale

Iako smo naviknuli na to da na našim televizijama Novoj TV i RTL-u (HRT je od te prakse odustao prije nekoliko godina) glavne vijesti prezentira muško-ženski par, sada smo prvi put u eteru vidjeli dvije dame.

Dogodilo se to sinoć na RTL-u, kada su se u eteru njihove središnje informativne emisije našle dvije voditeljice. Riječ je o gledateljima dobro poznatoj Damiri Gregoret i Jeleni Pajić, a koje su sjajno odradile vođenje RTL-a Danas.

Pretpostavlja se da je do promjene voditeljskih snaga došlo zbog ljetnih godišnjih odmora.

Jelenin uobičajeni kolega iz studija, voditelj Tomislav Jelinčić trenutno je na odmoru.

'Pomičemo granice, uvodimo novine, samo nebo je granica. Bravo ekipa, sjajne ste', pohvalio je Adrian de Vrgna svoje dvije kolegice komentarom na Facebooku nakon emisije.

Zanimljivo je da je istovremeno sportski dio vijesti vodila kolegica Ivona Hemen, pa je studio jučer zaista bio okupiran samo ženskim snagama, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, gledateljima se ovakva promjena jako svidjela.

Hoće li RTL ovako nešto češće provoditi, tek nam preostaje vidjeti.