Nakon kratke bolesti

Preminuo glumac Andre Braugher, kapetan iz serije 'Brooklyn Nine-Nine'

13.12.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Dvostruki dobitnik Emmyja glumac, zvijezda televizijske komedije 'Brooklyn Nine-Nine' i policijske drame 1990-ih 'Odjel za umorstva: Život na ulici', umro je u ponedjeljak nakon kratke bolesti, rekao je njegov agent u utorak

Andre Braugher je glumio uz Andyja Samberga u policijskoj satiri 'Brooklyn Nine-Nine' osam sezona od 2013. do 2021. u ulozi kapetana Raya Holta, za koju je dobio četiri nominacije za Emmyja i dvije nagrade kritičara za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji.

Prethodno se etablirao kao dramski glumac igrajući detektiva Franka Pembletona u 'Odjelu za umorstva' od 1992. do 1998., uspješnu ulogu za koju je osvojio svojeg prvog Emmyja 1998., u kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji.

Braugher je također osvojio Emmyja za glavnog glumca u miniseriji 2006. za ulogu Nicka Atwatera u miniseriji 'Lopov'. Sveukupno je imao 11 nominacija za Emmy, prema internetskoj stranici Televizijske akademije, i 67 glumačkih priznanja, prema IMDB.com.

Braugher je također redovito nastupao na pozornici New York Shakespeare Festivala, osvojivši nagradu Obie 1997. za naslovnu ulogu u 'Henryju V.' Igrao je i u 'Mjera za mjeru' i 'Kako vam drago'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Rođen i odrastao u Chicagu, Braugher je diplomirao na Sveučilištu Stanford i M.F.A. iz Juilliarda, prema biografiji koju je dala agentica Jennifer Allen. Iza sebe je ostavio suprugu, glumicu Ami Brabson i trojicu sinova.

Andre Braugher Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK