JELENA ROZGA:

'Pred žene se stalno stavljaju novi izazovi, a uspjeh se teže priznaje'

Jelena Rozga

Jelena Rozga

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nenad Marčev

U samo tri mjeseca otkako je album 'Moderna žena' pušten u prodaju, dostigao je zlatnu nakladu, što je u vremenima kad pada prodaja albuma, za svakog izvođača velika stvar. Pjevačica za tportal otkriva da se nadala takvom uspjehu budući da godinama surađuje s provjerenom autorskom ekipom. Ispričala je o glamuru u glazbenom biznisu, o svom seksepilu, što je čini sretnom i možemo li u budućnosti očekivati njezin duet sa zaručnikom Stjepanom Hauserom

Koliko vam to što vam je album još uvijek na ljestvici najprodavanijih otkad je pušten u prodaju, daje vjetar u leđa? Jeste li uopće očekivali da će biti tako?

Kad nešto radite, vjerujete u to, nekako slijedite svoj instinkt i nadate se najboljem, nadate se da će se vaše mišljenje poklopiti s mišljenjem publike jer u konačnici to radite zbog njih. Vjerovala sam u ovaj album i u emociju koju on nosi i hvala mojoj publici koja ga je zavoljela kao i ja. Hvala im što zajedno dišemo i pjevamo 'Modernu ženu'. Nedavno sam predstavila i četvrti singl s albuma 'Ne pijem, ne pušim' i sa svih strana mi stižu poruke koliko je pjesma vesela i puna pozitivne energije. Obožavam je pjevati na koncertima, zaista ima nešto pozitivno u njoj.

Je li vam žao što niste dobili Porin, a bili ste nominirani?

Iskreno, nije. Porina već imam. Svakako da bi još jedna nagrada bila nešto lijepo, no publika je uvijek moja najveća nagrada. Nikada nisam pjevala zbog nagrada, uvijek zbog publike.

Kako gledate na današnju hrvatsku glazbenu scenu, gdje uistinu prolazi sve i svašta, a uz paralelu kako ste vi konstantno ostali svoji i traženi?

Vjerujem da na sceni ima mjesta za sve, publika je ta koja odabire. U glazbi ništa ne možete forsirati, ne možete nikoga natjerati da dolazi na vaše koncerte, da vas voli. No jednom kad vas zavole, tu ljubav morate poštovati i vraćati im svaki dan.

Za dobru prodaju albuma 'Moderna žena' dobila je Zlatno priznanje HDU-a koje joj je dodijelio predsjednik HDU-a i direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac

Za dobru prodaju albuma 'Moderna žena' dobila je Zlatno priznanje HDU-a koje joj je dodijelio predsjednik HDU-a i direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Solic

Ima li u glazbenom poslu doista toliko glamura kako se čini nekom sa strane?  

Svaka profesija ima i svoje dobre i svoje malo lošije strane. Tako je i u mom poslu, no nitko tko dođe na moj koncert ne treba znati moje brige. Došli su zbog mene, da me čuju i da se zabave, a ono što mi je posebno drago je da uvijek osjetim tu njihovu fantastičnu energiju. Glazba, pjesma i publika me u najgorim danima dignu u nebesa.

Budući da ste dugo na glazbenoj sceni, jeste li se naviknuli na šušur nakon izlaska albuma? Ono - intervjui, izjave, naslikavanja, ali i ostali trud oko promocije. Koliko vas to sve umara? Je li teže izvoditi glazbu ili sve to što slijedi?

Najljepše mi je kad držim mikrofon u ruci i pjevam i kada bih imala izbora, to je zapravo jedino što bih radila. Ali znam da postoje i mnoge druge obaveze koje treba obavljati vezane uz promociju albuma. Tako se s godinama naviknete da su mediji sastavni dio posla koji se trudim uvijek obavljati vrlo profesionalno.

Jelena je nedavno snimila spot za aktualni singl 'Ne pijem, ne pušim'

Jelena je nedavno snimila spot za aktualni singl 'Ne pijem, ne pušim'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Radusin

Koliko žena mora biti jaka u vremenu u kojem živimo?

Mora biti jaka, samosvjesna, odlučna i hrabra. Pred žene se stalno i svakodnevno stavljaju novi izazovi, a mi ih savladamo bez problema. Samo nama ženama se uspjeh teže priznaje. 

Što je po vama presudno za ljepotu žene? 

Presudni su sreća i mir, a sve drugo je samo dodatak. Sretna žena je najljepša žena. 

Tko je po vama žena s najviše stila?  

Ljupka Gojić je žena koja s takvom lakoćom uživa u modi i s njom se igra. Njezine stilske igre za mene su pravi užitak. 

Od početaka karijere Jelena slovi za jednu od najseksipilnijih pjevačica na sceni

Od početaka karijere Jelena slovi za jednu od najseksipilnijih pjevačica na sceni

Izvor: Cropix / Autor: Kristina Fazinić

Često na nastupima ističete seksepil. Mislite li da je to neophodno za scenu?

Ništa nije neophodno, bitno je je kako se vi u nekoj odjevnoj kombinaciji osjećate i kako je iznosite. 

Trenutak u životu kad ste osjetili najveću sreću?

Puno je tih trenutaka. Nekada su to baš neke male i svakodnevne sreće, sitnice koje te raduju najviše na svijetu. Život se ne sastoji od jednog lijepog trenutka, nego puno malih. 

Žena mora biti jaka, samosvjesna, odlučna i hrabra. Pred žene se stalno i svakodnevno stavljaju novi izazovi, a mi ih savladamo bez problema. Samo nama žena se uspjeh teže priznaje.

Što je najljepše u vašem odnosu sa Stjepanom?

Ljubav, razumijevanje i mir.

Na promocijama često znate i zapjevati, možemo li nekada u budućnosti od vas dvoje očekivati da ćete snimiti zajedničku pjesmu?

Ne, Stjepan i ja volimo u slobodno vrijeme s društvom zapjevati, naše zabave su već postale poznate i društvo im se uvijek veseli. No privatno i poslovno nećemo miješati.

Sa zaručnikom Stjepanom Hauserom ne želi miješati privatno i poslovno

Sa zaručnikom Stjepanom Hauserom ne želi miješati privatno i poslovno

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

S kakvim se ljudima okružujete? Tko su vaši prijatelji?

Nemam ih puno, ali moji prijatelji su oni pravi prijatelji kakve čovjek treba. Važno je da u životu imate ljude koje možete nazvati u bilo koje doba dana ili noći i koji će vas prihvatiti onakve kakvi jeste. Imam takve prijatelje i oni me čine sretnom. 

Danas je jako teško vjerovati nekome, rijetko je tko iskren prijatelj, vjerujete li ljudima i je li vas to povjerenje nekada koštalo nečega?

Čovjek uči dok je živ, i ja sam se opekla o ljude jer sam im vjerovala. Danas već znam prepoznati i procijeniti ljude puno bolje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!