uznemiravanje kolegica

Matanić ostao bez posla: Drugi plan otkazao mu suradnju na serijama

05.04.2024 u 21:31

Bionic
Reading

Regionalnu filmsku zajednicu potresa skandal u čijem je središtu Dalibor Matanić. Otkriveno je kaako je poznati redatelj je godinama je slao neumjesne poruke i stvarao neugodne situacije na snimanjima, a posljedični otkazani su mu svi poslovi, uključujući veliki projekt na kojem je Matanić trebao raditi Nebojšom Tarabom

'Drugi plan ne radi s Daliborom Matanićem na svom novom projektu. Suradnju smo planirali, ali odlučili smo je ne realizirati kada smo došli do saznanja da se moguće neprimjereno ponašao prema ženama. Na prethodna dva projekta na kojima smo radili nikada nismo dobili ni informaciju ni prijavu njegova moguće neprimjerenog ponašanja prema ženama. Naša produkcijska kuća poznata je po nultoj toleranciji prema bilo kakvom obliku uznemiravanja, nasilja ili diskriminacije u radnom okruženju, osobito prema kolegicama,' službeno se očitovao Nebojša Taraba, producent s kojim je Matanić snimao serije. Naime, Matanić je s Tarabom snimao seriju 'Novine' prikazanu na Netflixu i 'Šutnju' za HBO, a bio je najavljen i njihov zajednički posao na europskoj koprodukciji 'Greater Adria' u jesen.

Zbog skandala o kojemu u posljednje vrijeme bruji filmska zajednica i nakon što su njegovih producenata došle priče žena koje je seksualno uznemiravao, Matanić je osim na velikoj europskoj seriji ostao i bez kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku.

Podsjećamo, Matanić je u poduljoj objavi na društvenim mrežama napisao da se kaje zbog svojih postupaka te da se ispričava ženama koje je uznemiravao. 'Nema opravdanja za pogreške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili,' napisao je i rekao kako se sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga. A naveo je i kako se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti.