LJUBAV NA ČETIRI ŠAPE

Poznati Hrvati i njihovi kućni ljubimci: Sa psima spavaju, a idu i na probe, promocije

22.11.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina raste popularnost životinja u medijima. Pogotovo ako je vlasnik neka slavna osoba. Neki od njih su opsjednuti svojim ljubimcima, a neki čak idu do te mjere da su im napravili profil na društvenim mrežama. Još je zanimljivije što ti profili imaju dosta pratitelja

Slavna lica nerijetko svoje pratitelje časte fotografijama na kojima uživaju s kućnim ljubimcem. Mnogi vlasnici dijele fotografije, GIF-ove i video uratke u kojima oblače, kupaju i češljaju svoje pse te uživaju u zajedničkim obrocima. Upravo te slatke njuškice, koje su na mala vrata i uz pomoć svojih vlasnika ušle u svijet digitalnih medija, danas privlače sve više pozornosti.

U životu Slavka Sobina postoje dvije posebne dame, udomljene kujice Buba i Mara koje su popularnom glumcu život učinile još ljepšim. Od svoje 13. godine, u svome životu imao nekoliko udomiteljstva. Slavkove ljubimice prate ga u stopu pa su s njim bile i na probama za show 'Ples sa zvijezdama'. slobodno vrijeme najčešće provode po šumama, planinama i divljinama.

'Uglavnom idu sa mnom, osim ako otputujem negdje van države na odmor. Ali njih dvije su solerice, ne pate kad su bez mene, kome god da ih dam njima je vrh. Uglavnom su to ili moji roditelji ili teta čuvalica Bernarda', izjavio je ranije za Story.

View this post on Instagram

Malo mi za odmor triba.

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

Voditeljica Barbara Kolar već devet godina ima svoju vjernu prijateljicu Lolu, kavalir španijelku koju često vodi sa sobom na posao i brojna događanja, ali i često pokazuje na Instagramu. Nesuđenoj veterinarki to je prvi pas, a Barbara je od samih početaka prepoznala blagodati života sa svojom kujicom pa tako ističe da je najbolje od stresa opušta zajednička šetnja.

RTL-ovka Antonija Blaće svog miljenika Charlieja udomila je skoro prije tri godine uoči Božića i otada su nerazdvojni. Ona i suprug Hrvoje Brlečić, Čarlija vode svuda, a njihov pas je od oprvog dana naučen na vožnju autom. Voditeljica je često aktivna kada su u pitanju akcije za pomoć životinjama. 'Ako budemo imali prilike, odnosno uvjeta za još jednog psa svakako ćemo ga udomiti', izjavila je prije godinu dana.

View this post on Instagram

Šćućurilec!

A post shared by Antonija Blaće (@antonijablace) on

Dvije godine nakon što joj je uginuo psić mops Mo, u život Lane Jurčević ušetalo je novo klupko ljubavi. Sada pjevačica ima šnaucericu Šnicku. Kujica svoju gazdaricu slijedi u stopu pa je prati na gaže, putovale su zajedno avionom, a najdraža su im jutra koja započinju maženjem. 'Sve mi je nekako lakše. Sve neke situacije koje mi se dogode u danu ili bilo kakav stres ili napor ili umor - ona toliko rehabilitirajuće djeluje na mene', otkrila je opjevačica ranije za RTL.

Njezina 3-godišnja ljubimica ima i svoj Instagram profil miss_snicka ne kojem je skoro 8 tisuća pratitelja.

View this post on Instagram

My mom's keeper!😃❤

A post shared by Šnicka 🐶♀ (@miss_snicka) on

Svoj profil na Instagramu ima i pas pjevačice i spisateljice Anđe Marić. Njezina 8-godišnja čivava Pusa ima profil pusahue no za razliku od ljubimice Lane Jurčević ima nek 142 pratitelja. Svojedobno joj je, primjerice, kućni ljubimac bila guska, koju je vodila sa sobom na društvena događanja.

Shiba Inu, najmanjeg japanskog špica i jednu od najstarijih pasmina na svijetu imaju Franka i Vedran Ćorluka. Prije pet godina ušao je u njihov život, a danas ga smatraju članom obitelji. Oscar je, moglo se vidjeti na Instagramu, među ostalim bio jedan od najvatrenijih navijača pred malim ekranima za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a na vjenčanju pjevačice i nogometaša imao je leptir mašnu i počasno mjesto za stolom. Vedran mu je čak posvetio i tetovažu.

Nikolina Ristović često govori o tome koliko voli životinje, a nekoliko je puta spomenula i da udomljava pse s ulice. Nikolina kod kuće ima četiri psa, od kojih je neke i udomila. Uporna u namjeri da im pomogne, putem društvenih mreža i i svojim istupima apelira na važnost udomljavanja. 'Ja mislim da svaki pas treba svoj dom i to je poanta cijele priče, kao što svako dijete treba svoju obitelj, tako i psi, koji su na svoj način doživotno djeca', rekla je svojedobno.

Bojana Gregorić Vejzović je udomila mješanku Axa koja je danas mezimica cijele obitelji. Riječ je o mješanki ridgebacka i belgijskog ovčara, te je vrlo privržena Bojaninoj kćeri Zoe te sinu Raulu.

Massimo obožava svog boksera Manga. Često ga pokazuje na svom Instagram profilu, bilo da objavljuje fotografije samog psa ili one na kojima pozira s njim. Voli ga spomenuti i u svojim intervjuima.