RAY STEVENSON

Poznati holivudski glumac preminuo u 59. godini života

22.05.2023 u 20:41

Bionic
Reading

Irskoga podrijetla, glumac Ray Stevenson svijet je napustio u nedjelju, 21. svibnja, a detalji oko njegove smrti za sada nisu poznati

Za života Stevenson je uspio ostvariti zapaženu karijeru u Hollywoodu glumeći u brojim uspješnim filmovima i blockbusterima poput ‘Thora’, ‘King Arthura' i ‘Punishera’.

Njegov posljednji projekt, TV serija ‘Ashoka’, uskoro će imati premijeru na streaming servisu Disney+, a riječ je o još jednoj seriji iz megapopularne franšize ‘Star Wars’.

Glumačku karijeru Stevenson je devedesetih počeo graditi na malim ekranima da bi početkom milenija započeo svoju holivudsku avanturu dobivanjem uloga u hit akcijskim filmovima.

Svoju prvu veću filmsku ulogu ostvario je u pustolovnom filmu Antoinea Fuquaa ‘Kralj Arthur’ iz 2004. godine, u kojem je glumio Dagoneta, jednog od vitezova Okruglog stola.

Godine 2008. dobio je glavnu ulogu u Marvelovom filmu ‘Punisher: War Zone’, u kojem je glumio glavnog protagonista, plaćenika Franka Castlea. Kasnije je ostvario zapaženu ulogu u filmu ‘Three Musketeers’, a glumio je i u Marvelovoj uspješnici o superjunaku Thoru.

Hvaljeni krimić ‘Kill The Irishman’ jedan je od najboljih filmova u kojima je imao glavnu ulogu.

Ahsoka | Teaser Trailer | Disney+ Izvor: Društvene mreže / Autor: Star Wars