NIKAD DOSTA ROMANTIKE

Potvrda ljubavi: Domaći i strani parovi koji su odlučili obnoviti svoje vjenčane zavjete

12.09.2018 u 06:40

Bionic
Reading

Sve je veći broj slavnih parova koji svoju ljubav zapečate brakom, a uz to je u porastu broj obnova vjenčanih zavjeta. Ovaj trend prvo je zavladao Hollywoodom, a sada su ga objeručke prihvatili i domaći zaljubljeni supružnici

Obnove zavjeta nekad su bile rezervirane za supružnike koji slave veliki srebrni ili zlatni pir, čime obilježavaju 25, odnosno 50 godina bračne zajednice. No na taj se romantični čin sve više odlučuju i parovi koji su zajedno mnogo kraće, a neki ga provode gotovo svake godine kako bi pokazali svijetu da je njihova ljubav jača od svega.

Trend obnavljanja vjenčanih zavjeta krenuo je u Hollywoodu, u kojem su brojni celebrity parovi odlučili na atraktivnim lokacijama ponoviti svojim partnerima koliko ih vole.

Jedni od prvih to su napravili David i Victoria Beckham. Poznati britanski bračni par obnovio je bračne zavjete na tajnoj ceremoniji, a svjetska javnost ovu je vijest saznala tek gotovo dvije godine kasnije. David je organizirao romantičnu ceremoniju obnove bračnih zavjeta u 'Beckinghamskoj palači', a njegova supruga Posh Spice nije ni slutila što joj se sprema.

  • +2
David i Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon njih svjedočili smo obnovi zavjeta Marca Anthonyja i Jennifer Lopez u Las Vegasu, i to četiri godine nakon vjenčanja.

Na iznenađenje mnogih, svoje su zavjete čak četiri puta obnovili glazbenik Seal i supermodel Heidi Klum. Unatoč brojnim ceremonijama na kojima su se kleli u vječnu ljubav, supružnici su 2012. potvrdili razvod nakon sedam godina braka.

Glumica Tori Spelling i njezin suprug Dean McDermott prije osam godina na privatnoj ceremoniji održanoj na Beverly Hillsu pred 60-ak članova obitelji i prijatelja obnovili su bračne zavjete. Par je svoje zavjete odlučio obnoviti u pješčaniku koji se nalazi u dvorištu obiteljske kuće njihovih prijatelja.

Posljednja u nizu holivudskih ljepotica koja je obnovila zavjete je glumica Salma Hayek. Naime, njezin ju je suprug, francuski milijarder François-Henri Pinault nakon deset godina braka iznenadio ceremonijom obnove bračnih zavjeta na jednoj od prekrasnih plaža Bora Bore. Paru je ovo bila treća obnova zavjeta.

Deseta godišnjica braka bila je razlog obnove zavjeta i najpoznatijem glazbenom paru današnjice. Beyonce i Jay-Z tijekom nedavnog zajedničkog koncerta u Cardiffu s obožavateljima su podijelili podatak da su u travnju obnovili zavjete, a na ceremoniji su tada sudjelovali i njihova šestogodišnja kći Blue Ivy, kao i jednogodišnji blizanci Rumi i Sir.

  • +28
Beyonce i Jay-Z Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Da je sve što postane trend u Hollywoodu vrlo zanimljivo i domaćim zvijezdama, potvrđuje broj hrvatskih slavnih parova koji se u posljednje vrijeme odlučuju na obnovu vjenčanih zavjeta. Još 2006. tadašnji nogometaš Zvonimir Boban iznenadio je suprugu Leonardu za 13. godišnjicu braka i odveo je u utvrdu u pustinji Blaca na otoku Braču. U glagoljaškom samostanu iz 16. stoljeća par je obnovio bračne zavjete, a nakon obreda za goste su pripremili svečani ručak. Na ponovnom vjenčanju bila su i njihova posvojena djeca, kći Marija, sin Gabrijel te dvogodišnji blizanci Marta i Rafael.

Za njima se poveo još jedan slavni nogometaš. Danas bivši supružnici, Boško i Iva Balaban šestu godišnjicu braka zaokružili su svečanom ceremonijom obnove zavjeta pred najbližim prijateljima i obitelji, a nakon toga su napravili veliki tulum.

Nešto drugačiji scenarij doživio je HRT-ov sportski novinar Bruno Kovačević. On se od supruge Zrinke prvo razveo, a onda su se pomirili, otišli na putovanje i donijeli odluku o obnovi zavjeta 13-godišnjeg braka. Ipak, ljubavna sreća nije dugo trajala i dvije godine nakon toga konačno su se rastali.

Zagrebačka dramska glumica Petra Dugandžić i njezin suprug Saša Vranković obnovili su svoje zavjete u crkvi sv. Eufemije u Rovinju nakon četiri godine braka. Budući da je njihovo prvo vjenčanje bilo pomalo 'neformalno', odmah su znali da žele još jednom izreći 'sudbonosno da'.

Jedna od posljednjih domaćih ljepotica koja se odlučila na ovaj potez je blogerica i producentica Petra Nižetić. Ona je ovoga ljeta sa svojim suprugom Franom Mastelićem stala još jednom pred oltar u crkvi sv. Križa u Splitu. Par se odlučio na obnovu zavjeta dvije godine nakon vjenčanja.

Gotovo filmski scenarij prije mjesec dana doživjela je legendarna televizijska voditeljica Željka Fattorini jer je nakon punih 50 godina braka sa suprugom Ivanom na Korčuli, okružena djecom i unučadi, obnovila bračne zavjete.

'Oboje smo pristalice tradicionalnih običaja pa je obnova bračnih zavjeta bila potvrda naše vjere i naše ljubavi. Uspjeli smo ostati bliski tolike godine, ni bolest ni teški trenuci nisu nas razdvojili', rekla je tada za Gloriju nekadašnja voditeljska zvijezda.