VRTOGLAVI IZNOSI

Postao je najplaćeniji glumac, a nije snimio nijedan film ove godine: Evo kako mu je to uspjelo

23.08.2018 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon ženske liste najplaćenijih glumica u Hollywoodu, na kojoj prvo mjesto drži Scarlett Johansson sa zarađenih 40 milijuna dolara, izašli su podaci i za muške kolege. Na vrhu se našao George Clooney. Slavni zavodnik i 'kralj tekile' bez ijednog snimljenog filma u ovoj godini zaradio je nevjerojatnih 239 milijuna dolara

Američki filmski glumac, redatelj, scenarist i producent osvanuo je na prvom mjestu Forbesove liste najplaćenijih holivudskih zvijezda za 2018. godinu.

Zanimljiva činjenica je da je honorar od čak 230 milijuna dolara u ovoj godini zaradio ponajviše od unosnog biznisa s tekilom. S prijateljima Randeom Gerberom i Mikeom Meldemanom osnovao je tvrtku Casamigos, koja se bavila proizvodnjom popularnog alkoholnog pića. Posao je vrtoglavo rastao, a trojica partnera na vrhuncu su tvrtku odlučila prodati i, čini se, to im je vrlo mudar poslovni potez. U lipnju prošle godine tvrtka Casamigos prodana je za milijardu dolara.

  • +13
George i Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zbog novog biznisa, ali i sve mirnijeg privatnog života, nakon što je postao otac blizanaca Elle i Alexandera, Clooney je filmsku karijeru stavio na stranu.

'Već dugo vremena bavim se glumom i, znate, imam 56 godina. Nisam više momak koji osvaja djevojke, ili barem ne bih trebao biti', rekao je slavni glumac te dodao kako bi ga na filmska platna ponovno mogli natjerati tek rijetki projekti.

Jedan od takvih bila je serija 'Kvaka-22', koju je ovoga ljeta snimao na Sardiniji u Italiji, kada je doživio i prometnu nesreću.

'Imam novca i mogu birati koje ću filmove raditi. Ako pogledate sve što sam bio u posljednjih petnaestak godina, vidjet ćete da u većini slučajeva tih filmova ne bi ni bilo da ih ja nisam prihvatio raditi. Nitko nije htio snimati filmove 'Laku noć i sretno', 'Michael Clayton' i 'Ni na nebu, ni na zemlji', a ja sam se potrudio da ih izvučem', rekao je jednom prilikom najplaćeniji glumac današnjice.

Na listi ispod njega našli su se brojni poznati i iskusni holivudski glumci.

Lista najplaćenijih glumaca u 2018. godini:

  1. George Clooney – 239 milijuna dolara
  2. Dwayne 'The Rock' Johnson - 124 milijuna dolara
  3.  Robert Downey Jr. - 81 milijun dolara
  4.  Chris Hemsworth - 64 milijuna dolara
  5. Jackie Chan - 45,5 milijuna dolara
  6. Will Smith – 42 milijuna dolara
  7. Akshay Kumar – 40,5 milijuna dolara
  8. Adam Sandler - 39,5 milijuna dolara
  9. Salman Khan - 38,5 milijuna dolara
  10. Chris Evans - 34 milijuna dolara
  • +5
Najplaćeniji glumci 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia