neponovljivi umjetnik

Posjetitelji su uživali: Održan koncert Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a na Prisavlju

11.09.2020 u 23:52

Bionic
Reading

Unatoč koronavirusu i svemu što ide uz njega, događaja po gradu ima pregršt. Jedno od njih bio je i odličan koncert Darka Rundeka i Jazz orkestar HRT-a koji su nastupili su na velikom finalu 'Sunčane strane Prisavlja' na ljetnoj pozornici

Nakon što su napunili dva dana zaredam dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, jedna od najznačajnijih figura hrvatske rock scene unazad više od 40 godina i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem umjetničkog voditelja ansambla, Mirona Hausera začinili su ljetnu večer na Sunčanoj strani Prisavlja.

Pjesnik, glazbenik, radijski, kazališni umjetnik i aktivist i u ovim je uvjetima uspio oduševiti publiku koja je istinski uživala u novim jazz aranžmanima njegovih starih hitova poput Šejna, Ene, Šala od svile, Bi mogo da mogu, Apokalipsa, Ruke, ali i onih nešto novijeg datuma. Koncert se emitirao u izravnom prijenosu na Trećem programu HRT-a.

Rundek je u posljednje vrijeme s Ekipom stvarao dvostruki EP 'Brisani prostor' koji je najavljen singlovima 'Unutarnji glas' i 'Tko su svi ti ljudi'.

'Što se tiče koncerata i izvedbenih umjetnosti, oduvijek ih je bilo i bit će ih, ali ne znamo u kojem obliku. Ne vjerujem da ćemo se dugoročno vratiti starom načinu života, on je bio destruktivan i neodrživ. Samo da vam kažem da je najbolja muzika koju sam zadnjih godina u Zagrebu slušao bila za dobrovoljni prilog u šešir, a ne za tisuće slušatelja s plastičnom čašom piva u ruci', izjavio je Darko Rundek ranije za Nacional.

  • +5
Rundek i Jazz orkestar HRT-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL