ČUVENI 'ROBOTI'

Popularni elektronički duo Daft Punk se razilazi

22.02.2021 u 20:44

Bionic
Reading

Francuski duo elektroničke glazbe Daft Punk osnovan 1993. završio je svoju karijeru, potvrdila je u ponedjeljak njihova agentica za France Presse nakon objave videosnimke na YouTubeu

Osmominutni video "Epilog" preuzima prizore iz njihova filma Electrorama iz 2006. i prikazuje duo, Thomasa Bangaltera i Guy-Manuela de Homem Christa, u robotskim odijelima u pustinji. Napetost doseže vrhunac kada jedan robot eksplodira, a na zaslonu se pokaže "1993.-2021."

Duo Daft Punk koji su Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem Christo osnovali u Parizu 1993., ubrzo je svojim francuskim 'štihom' osvojio publiku. Prvi album "Homework" (1997.) s hit singlom "Around the world" osigurao im je svjetsku slavu.

Ime su izabrali tako što su jednostavno preuzeli epitet uglednog britanskog časopisa.

Daft Punk Izvor: Profimedia / Autor: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Grupa poznata po nastupima pod robotskim kacigama djelovala je 28 godina, a širu međunarodnu slavu stekli su kad je njihova pjesma „Harder Better Faster Stronger“ 2008. bila nominirana za Grammyja u kategoriji najbolje dance pjesme.

Najuspješniji album bio im je „Random Access Memories“, nagrađen Grammyjem 2013., a singl s te ploče „Get Lucky“, napravljen u suradnji s američkim glazbenikom Pharrellom Williamsom, proglašen je pjesmom godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube