SANNA MARIN

Političarka novog doba: Najmlađa je premijerka na svijetu, a svoje fotografije dojenja objavljuje na Instagramu, baš kao i zabavne trenutke iz privatnog života

10.12.2019 u 14:53

Bionic
Reading

Vijest da bi 34-godišnja Sanna Marin trebala biti nova finska premijerka, proširila se svijetom nevjerojatnom brzinom, što zbog njezinih godina, zbog čega bi bila najmlađa premijerka neke zemlje na svijetu, ali i zbog neobične životne priče i svoje opčinjenosti društvenim mrežama, na kojima se ne libi pokazati svoj život kakav doista je

Politikom se bavi već sedam godina, otkako je sa 27 godina ušla u gradsko vijeće u rodnom gradu Tampereu, a sada je 34-godišnja Sanna Marin i službeno dobila potvrdu državnog parlamenta koji ju je proglasio finskom premijerkom.

Članica Socijaldemokratske stranke još je u lipnju ove godine postala ministricom prometa i komunikacija u vladi Antti Rinne, a sada će upravo njega zamijeniti na premijerskoj funkciji.

Ona sama dolazi iz radničke obitelji, zbog čega je od početka svoje političke karijere posebno slaba na socijalnu notu svoje zemlje. Sanna Marin odrastala je uz samohranu majku, koja je, tijekom njezina odrastanja, bila u vezi sa ženom, zbog čega se susretala i s osudama okoline.

Uz političku karijeru Sanna Marin ima vremena i za privatni život, a iz dugogodišnje veze s Markusom Räikkönenom, danas njezinim suprugom, prije 22 mjeseca dobila je dijete.

Upravo fotografije njezina privatnog života, osobito one na kojima doji svoju kćerkicu Emmu Amaliju, ili jednostavno uživa odmarajući uz bazen, a koje je objavila na svom Instagram profilu, najviše oduševljavaju javnost, jer se zahvaljujući tome približila narodu.

Njezin Instagram profil broji gotovo 35 tisuća vjernih pratitelja, a ta brojka je iz dana u dan sve veća. Sanna Marin još je 2015. progovorila o tome kako se kao dijete osjećala pomalo 'nevidljivom', budući da nije mogla otvoreno pričati o svojoj nekonvencionalnoj obitelji.

'Tišina je bila najteža. Zbog tog osjećaja nevidljivosti imala sam osjećaj da sam nesposobna. Jednostavno nisu nas smatrali pravom obitelji, no, s druge strane, zbog toga me nisu zlostavljali. Kao djevojčica bila sam iskrena, ali i tvrdoglava.'

Kao tinejdžerka radila je u pekarnici, a otkrila je i kako joj je kroz cijeli život upravo njezina majka bila najveća potpora koja ju je uvjerila da može napraviti i postići u životu što god poželi.

  • +4
Sanna Marin Izvor: EPA / Autor: KIMMO BRANDT