U ZRAČNOJ LUCI

Policija uhitila osobu vjerojatno odgovornu za pljačku kuće Tamare Ecclestone

30.01.2020 u 22:19

Bionic
Reading

U londonskoj zračnoj luci Heathrow uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je bio dio pljačke doma Tamare Ecclestone u kojoj je ukradeno oko 50 milijuna funti vrijednosti u nakitu

Mjesec dana nakon provale u kuću Tamare Ecclestone iz koje su počinitelji odnijeli oko 50 milijuna funti vrijednosti u raznim dragocjenostima policija je u zračnoj luci Heathrow uhitila jednog sumnjivca. Londonska kuća Tamare Ecclestone u kojoj se dogodila provala ima 57 soba i sama vrijedi oko 70 milijuna britanskih funti.

Lopovi su u kuću ušli kroz vrt i proveli gotovo sat vremena skupljajući plijen prije nego su pobjegli. Među ukradenom nakitu bila su Cartierove naušnice koje je Tamara Ecclestone dobila od muža za vjenčanje. Osim naušnica, provalnici su ukrali i dva zaručnička prstena, oba vrijedna oko četvrt milijuna funti.

Provala se dogodila nakon što su dokumenti planirane renovacije kuće stavljeni na internet kako bi vlasnici dobili dozvolu za građevinske zahvate. Tamara Ecclestone i njen muž Jay Rutland kuću su kupili 2011.

Tlocrt kuće koji je završio na internetu uključivao je čak i lokaciju sefa u Tamarinoj garderobi, kao i razne informacije o protuprovalnom sustavu.

Tamara Ecclestone i Jay Rutland s petogodišnjom kćerkom Sophijom otputovali su privatnim zrakoplovom u Lapland u Finskoj samo nekoliko sati prije provale.

Tamara Ecclestone Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia