miljenik publike

Pogrešna odluka koštala ga je karijere: Pogledajte kako danas izgleda zvijezda serije 'Inspektor Rex'

09.07.2024 u 21:08

Bionic
Reading

Kultna serija koja prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa, njemačkog ovčara Rexa, te njegovog vlasnika i trenera osvojila je srca malih i velikih gledatelja. Prvi put emitirana je prije 29 godina, a austrijski glumac Tobias Moretti četiri godine glumio je detektiva Richarda Mosera

Serija je pratila Rexove dogodovštine u Beču, a zbog velike popularnosti doživjela je i svoju talijansku inačicu. Tobias Moretti (rođen je s prezimenom Bloéb, a Moretti je uzeo od majke talijanskog podrijetla) osvojio je najviše simpatija publike glumeći u kultnoj seriji, a napustio ju je jer se htio posvetiti novim angažmanima.

Ta se ideja pokazala kao velika pogreška jer nijedna od njegovih kasnijih uloga nije uspjela nadmašiti onu detektiva Mosera. Posljednje ostvarenje bilo mu je u biografskom filmu o Ludwigu Van Beethovenu, u kojem je utjelovio samog skladatelja.

Moretti je završio studij kompozicije na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču, a satove glume pohađao je u školi Otto Falckenberg u Münchenu. Od 1997. godine je u sretnom braku sa sviračicom oboe Julijom, koja mu je rodila troje djece - kćeri Antoniju i Rosu Cäciliju te sina Lenza Valentina.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Osim u glumi, svoju je strast pronašao u poljoprivredi te sa suprugom vodi obiteljsko gospodarstvo na kojem proizvode organske proizvode, ali i uzgajaju stoku za proizvodnju mesa. Slavnog Austrijanca rijetko se može vidjeti u javnosti. Na novijim fotografijama zamijenio je smeđe valove u kosi, kakve je furao dok je glumio u 'Inspektoru Rexu', podšišanom sijedom kosom.

  • +2
Tobias Moretti Izvor: EPA / Autor: LISI NIESNER

Inače, Rexa su glumila tri njemačka ovčara: Reginald von Ravenhorst, Rhett Butler i Henry.