PITAJU SE MNOGI

Podsjeća li i vas Jacquesova pjesma na veliki svjetski hit?

03.03.2017 u 10:05

Bionic
Reading

I baš kada smo pomislili kako ove godine neće biti skandala oko hrvatske predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu, dogodio se preokret. Svi se pitaju je li Jacquesa Houdeka i njegov tim za pjesmu 'My Friend' možda inspirirala jedna od najpoznatijih pjesama današnjice, 'Let It Go'

Hrvatska je napokon dobila svog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu, no, čim je pjesma 'My Friend', koju izvodi Jacques Houdek, puštena u eter, dobri poznavatelji primjetili su kako ona neodoljivo podsjeća na jedan veliki svjetski hit.

Naime, na jednom dijelu, točnije kada pjesma dođe do minute i deset sekundi, glazba je vrlo slična pjesmi 'Let It Go', iz crtića 'Snježno kraljevstvo', koja je nagrađena i Oscarom.

I dok Idina Menzel, odnosno Elsa, u crtiću pjeva 'Let It Go', Jacques koristi riječi 'Don't Let Go'. Ima li sličnosti, prosudite sami.

JACQUES HOUDEK - My friend (Lyric video, ESC 2017 - CROATIA)
Idina Menzel 'Let It Go' Autor: Youtube

Bilo kako bilo, Jacquesa i njegovu pjesmu podržavaju i mnoge njegove kolege, koji na društvenim mrežama, pod hashtagom #bemyfriend, pokazuju svoju potporu hrvatskom predstavniku.

Među njima se našla i Marija Šerifović, koja je 2007. godine predstavljala susjednu Srbiju i svojom pobjedom dovela Eurosong u Beograd. Hoće li isto ove godine poći i Jacquesu za rukom, da dovede glazbeno natjecanje u Hrvatsku, doznat ćemo početkom svibnja u Kijevu.