ponovno se zakompliciralo

Pobjednik Eurosonga završio u bolnici: Otkazuju mu bubrezi

23.12.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Portugalac Salvador Sobral vratio se na intenzivnu njegu u bolnicu nakon teških komplikacija uzrokovanih infekcijom koja je dovela do otkazivanja bubrega. Samo 12 dana nakon što se uspješno oporavio od transplantacije srca, 27-godišnjem pjevaču se stanje naglo pogoršalo

'Ako se uspješno oporavi, čeka ga dug i ispunjen život' rekao je njegov kirurg Miguel Abecasis, nakon uspješne transplatacije srca 10. prosinca. Iako je tjednima u bolnici te je najavio pauzu u karijeri, glazbenik je objavio album na kojem je pjesma snimljena u bolničkoj postelji. Nalazi se pod stalnim nadzorom liječnika, a stanje mu je trenutno stabilno,  javljaju portugalski mediji. Salvador je mjesecima čekao na donora.

Uz Salvadora je obitelj, a najviše sestra Luisa s kojom je nastupio na ovogodišnjem Eurosongu i odnio pobjedu. Sobral je osvojio ovogodišnje glazbeno natjecanje s ljubavnom pjesmom 'Amar Pelos Dois' (Ljubav za nas oboje) i upisao se u povujest kao prvi izvođač koji je pobjedu na Eurosongudonio Portugalu.

  • +8
Pobjednik Eurosonga 2017. Salvador Sobral Izvor: Reuters / Autor: GLEB GARANICH

Trenutno drži rekord pobjednika s najvećim brojem bodova u povijesti Eurosonga, sa 758 bodova. 

"Amar pelos Dois" daqui a pouco em directo nas Manhãs da @radiocomercial @luisasobral

A post shared by Sal Sobral (@salvadorsobral.music) on