razne reakcije

Pjevala je o tuki: Tko je Ane Paška, čiju su instalaciju na glavi svi zamijetili

03.07.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Jedno od iznenađenja ovogodišnjeg netom održanog Splitskog festivala bio je nastup Ana-Marije Fabijanić, umjetničkog imena Ane Paška, čija je pjesma 'Tuka' mnoge podsjetila na Konstraktinu 'In corpore sano'

Ane Paška pojavila se na sceni Prokurativa odjevena u vlastitu lepršavu kreaciju, haljinu od svijetlog i tamnog trapera, a na glavi je nosila plavo-bijelu instalaciju sačinjenu od drukera i silikona koja podsjeća na meduzu, rad naše poznate umjetnice Nives Čičin-Šain, navodi Slobodna Dalmacija.

Riječi njezine pjesme 'Tuka' nasmijale su publiku, a na festival je, izjavila je, došla iz štosa, da 'skrene pozornost putem festivalske pjesme na slojevitije dijelove svoje umjetničke osobnosti i rada'.

  • +2
Ane Paška Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ana-Marija Fabijanić je dramaturginja, izvođačica, ilustratorica i umjetnica s Paga. Završila je čak dvije akademije - diplomirala je dramaturgiju na ADU u Zagrebu (2010.) i Film i video na UMAS-u u Splitu (2019.). Osim toga, jedna je od osnivačica kazališta Besa, u sklopu kojeg vodi glumački studio Backstage u Splitu.

NA PROKURATIVAMA

Evo kako je bilo na završnoj večeri Splitskog festivala

Pogledaj galeriju