SVE ZA ZDRAVLJE

Pjevačica Rihanna iznimno je široke ruke: Prvo je pomogla rodnom Barbadosu, sada New Yorku

27.03.2020 u 15:45

Bionic
Reading

U jeku borbe s virusom korona, mnoge su zvijezde pokazale svoje veliko srce te donacijama pomogle medicinskom sektoru, ako i ljudima koji su ostali bez osnovnih prihoda. Iznimno velikodušnom pokazala se glazbenica Rihanna

Kao što smo već pisali, mnoge zvijezde potaknute dramatičnim stanjem u svijetu izazvanim koronavirusom, pokrenule su se i pomogle koliko su mogle.

Cijeli svijet pogođen je koronavirusom, a mnoge poznate osobe, uključujući i glazbenike, odlučile su pomoći onim najugroženijim područjima.

Pjevačica Rihanna prije nekoliko je dana donirala ukupno 5 milijuna dolara, dok je 700 tisuća usmjereno prema Barbadosu za kupnju ventilatora.

Donaciju je Rihanna izvršila putem Clara Lionel fondacije, a s novcem će se pomoći i bankama hrane, pokrivanju troškova testiranja u zemljama kao što su Haiti i Malawi, te u nabaci medicinske opreme za liječnike i medicinske sestre u područjima zahvaćenima koronom.

Osim toga, Rihanna je sada dio novca usmjerila i prema New Yorku, gdje se zaraza izrazito brzo proširila te je novo žarište SAD-a.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo javno joj je zahvalio na pomoći riječima: 'Želim zahvaliti Rihanni i zakladi Rihanna na donaciji osobne zaštitne opreme državi New York. Toliko cijenimo vašu pomoć i pomoć mnogih drugih koji su istupili u ovim kriznim vremenima'.