Veličanstveni koncert u Zagrebu

Parni Valjak oduševio rasprodanu Tvornicu kulture, u koncertu uživale brojne kolege glazbenici

11.10.2023 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što su u posljednjih nekoliko mjeseci održali više od 15 koncerata diljem regije, Parni Valjak je ovog utorka, 10. listopada, stigao i pred zagrebačku publiku. Uz prepunu Tvornicu kulture održali su prvi nastup u Zagrebu u svom novom poglavlju s Igorom Drvenkarom, te su zajedno sa svojom publikom priredili vrhunsku koncertnu atmosferu i prema reakcijama, nadmašili sva očekivanja

Kroz više od dva sata nastupa, bend je uživo predstavio svoj izniman koncertni spektakl koji od svibnja izvode diljem regije; od klupskih prostora i proljetne turneje u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru pa sve do open-air pozornica i nastupa u ljetnim mjesecima pred desecima tisuća ljudi, poput Špancirfesta u Varaždinu, Arsenal Festa u Kragujevcu ili Dana piva u Karlovcu.

Sinoćnji koncert su započeli energičnom 'Ljubav' te nastavili sa 'Suzama se vatre ne gase' i 'Ljubavna', a publika im se jednoglasno i energično pridružila u izvođenju pjesama od prvih taktova. Setlista je bila sastavljena od nezaobilaznih svevremenskih klasika, poput 'Zastave', 'Zagreb ima isti pozivni', 'Kada me dotakne' i 'Uhvati ritam'; zajedno s Tinom Kresnik izveden je duet 'Dok je tebe', u pjesmi 'Nedjelja' Igor Drvenkar je predstavio i svoje umijeće sviranja usne harmonike, 'Vrijeme ljubavi' je izvedena u akustičnoj varijanti, posebna emotivna nostalgija razvila se tijekom izvedbi pjesama 'Dođi' i 'Jesen u meni', uživo su izvedene i nove pjesme 'Moja glava, moja pravila' i 'Bogati će pobjeći na Mars", a vrhunac večeri istaknuo se pri kraju koncertnog repertoara i kroz energične izvedbe pjesama 'Lutka za bal', 'Ugasi me', 'U prolazu" i 'Sve još miriše na nju'.

Na koncertu su uživali Matija Cvek, Dino Jelusić, Marko Kutlić, Filip Rudan i brojni drugi glazbenici koji su došli podržati legendarni bend.

'Ljubav za vas sve' poručili su dan nakon koncerta članovi Parnog valjka, na svojim društvenim mrežama: 'Naš Zagreb, srce ste nam ispunili. Kada se ovako nešto dogodi, poželimo vam pojedinačno svakome zahvaliti i čvrsto vaš zagrliti. To je naša publika. Toliko dobih emocija i pozitive, beskonačno vam hvala!'.

Nakon ovog veličanstvenog koncerta pred zagrebačkom publikom, Parni Valjak nastavlja i dalje s aktivnim radom na novim pjesmama; publika uskoro može očekivati novi autorski singl i videospot, bend marljivo radi i na novom studijskom albumu, a 25. studenog sa svojom prepoznatljivom koncertnom energijom stižu i pred publiku u Čakovec, te se u narednim mjesecima može očekivati još njihovih nastupa diljem regije.