ZABAVA SE SELI NA OTOKE

Park mladeži bio je pun pogodak: Ovogodišnja Ultra najveća i najbolja do sada

15.07.2019 u 21:38

Bionic
Reading

Ovogodišnji Ultra Europe festival održan proteklog vikenda u Splitu najveći je i najbolji festival do sada, ustvrdio je u ponedjeljak direktor tvrtke MPG Live i organizator festivala Joe Bašić na konferenciji za novinare održanoj na najvećem jedrenjaku na svijetu 'Flying Clipperu' usidrenom u splitskoj luci

Bašić je novinarima izjavio da je stadion Park mladeži na kojem se ove godine održavao festival bio pun pogodak, te se nadaju kako su sve uvjerili da je to novi prostor koji će grad moći koristiti. Dnevno su prodavali po 40 tisuća karata na stadionu.

'Sretni smo i ponosni što smo dočekali milijuntog gosta, a sve slike iz Splita koje smo puštali u svijet donijele su velike pohvale, pa se iduće 2020. godine može očekivati još veće izdanje Ultra Europe festivala u Splitu', poručio je Bašić.

Ustvrdio je da Ultra i dalje ostaje u Splitu jer ne vidi da taj projekt može biti bilo gdje realiziran osim u gradu pod Marjanom i u Hrvatskoj.

U organizaciju festivala bilo je uključeno više od 3000 ljudi, s obzirom da se radi o velikom svjetskom projektu koji zahtjeva suradnju sa svim gradskim službama, policijom, redarima i različitim tvrtkama koje se bave različitim produkcijama.

ZAVRŠEN SPLITSKI DIO ULTRE

Swedish House Mafia privukla 40 tisuća obožavatelja iz cijelog svijeta i brojne poznate Hrvate

Pogledaj galeriju

Najvećim jedrenjakom na Brač, Hvar i Vis

'Ovo je vrlo zahtjevan projekt. Zadovoljan sam s ekipom jer nije bio lagan zadatak u tri tjedna organizirati takvu manifestaciju na novoj lokaciji. Dali su sve od sebe i mislim da je rezultat je dokaz da smo uspjeli to odraditi', kaže Bašić.

Nakon konferencije za medije organizatori festivala su najvećim jedrenjakom na svijetu 'Flying Clipperom', koji je izgrađen u Brodosplitu, krenuli na ostale Ultrine destinacije, gdje će se nastaviti partijanje - na Brač, Hvar i Vis.

'Ovo je prekrasan događaj i imamo čast da smo pozvali kolege s Ultra Europe festivala koji su nam se pridružili. Očekujemo iznimnu navalu gostiju i ponosni smo što smo ovaj savršeni projekt doveli do kraja', poručio je direktor projekta novogradnje 483 Radovan Načinović.

  • +29
Jedrenjak Flying Clipper Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Jedinstveni i atraktivni brod u punoj se brzini može zaustaviti u metar i pol svoje dužine, a čeka ga sigurnih 50 godina plovidbe, poručuju iz Brodosplita. Projektiran je prema nacrtu iz 1911. godine i uskoro će ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Osim toga, ima ugrađene najviše sigurnosne standarde 'Safe return to port', te ispunjava sve zahtjeve američke obalne straže, kao i Službe za javno zdravstvo SAD-a. Dobio je i najvišu moguću klasu za rješavanje problema buke i vibracija.