nevjerojatan uspjeh

Ovome se nitko nije nadao: Proslavljeni košarkaš Kobe Bryant osvojio Oscara

05.03.2018 u 09:45

Bionic
Reading

U svijetu košarke i NBA-u osvojio je vjerojatno sve naslove koje je moguće osvojiti, oko vrata su mu dva puta stavili i olimpijsko zlato, a noćas je umirovljeni proslavljeni košarkaš Kobe Bryant dobio još jedno veliko priznanje. Za svoj uradak 'Dear Basketball' 39-godišnja košarkaška zvijezda osvojila je Oscara u kategoriji kratkog animiranog filma

Tome se vjerojatno nitko nije nadao kada su krajem siječnja objavljene i službene nominacije za 90. dodjelu Oscara. Naime među nominiranima u kategoriji kratkog animiranog filma našlo se i ime proslavljenog umirovljenog košarkaša Kobea Bryanta zbog njegova filma 'Dear Basketball'.

  • +3
Kobe Bryant Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šestominutni film ušao je tako u povijest filmske industrije, a legenda Los Angeles Lakersa na svojoj je polici s peharima i medaljama morao napraviti dodatno mjesto za najposebniju nagradu u svom životu - zlatni kipić. Sam film snimljen je po pismu koje je svojedobno Bryant napisao i objavio 2015. godine, kada je najavio odlazak u mirovinu, a u svemu mu je pomogao Glen Keane, poznat kao majstor animacije za animirane filmove 'Aladin' i 'Ljepotica i zvijer'.

Kada mu je uručen Oscar, Bryant je, bez dlake na jeziku, rekao: 'Nisam bio siguran da je ovako nešto moguće, osobito jer se od košarkaša očekuje da šuti i dribla loptu, no drago mi je da sam pokazao da možemo više. Hvala Akademiji na ovoj nevjerojatnoj časti. Hvala Johnu Williamsu za nevjerojatnu glazbu koju je napisao, Verizonu što je vjerovao u film. Hvala ti, Molly Carter, na svemu, jer bez tebe danas ne bih stajao ovdje, kao i mojoj supruzi Vanessi i našim kćerima Nataliji, Gianni i Bianki. Volim vas svim srcem. Vi ste moja inspiracija.'

Kobe Bryant - 'Dear Basketball' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iza pozornice Kobe Bryant dobio je gromoglasan pljesak, koji baš i nije uobičajen tamo. 'Osjećam se bolje nego kada sam osvajao prvenstvo. Ovo je nevjerojatno', poručio je proslavljeni košarkaš.

Svi dobitnici Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +42
Crveni tepih, Oscar 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.