miks svega

Ove tri pjesme slove kao favoriti na Dori 2023.

07.02.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Ostalo je još nekoliko dana do Izbora za pjesmu Eurovizije. U Opatiji će se moći čuti od (t)repa, do pop balada i rock poskočica, nastupit će poznata i manje poznata imena, a na društvenim mrežama, YouTubeu i drugim platformama traju rasprave tko to ima najviše šansi da ponese hrvatsku zastavu u Liverpool

Nekoliko sati nakon što su na YouTubeu i u programu Hrvatskog radija premijerno objavljene pjesme koje se natječu za pobjedu na Dori 2023., počele su rasprave o favoritima i plagijatima. Prema središnjem mjestu za sve najsvježije informacije vezane uz Doru i Eurosong, stranici eurosong.hr na vrhu je sastav Harmonija disonance koji istražuje i izvodi tradicijsku glazbu, a u Opatiji će nastupiti s pjesmom 'Nevera' (Lei, lei).

Njima, uz veliki broj fanova, najveće šanse za trijumf u Opatiji daju i kladioničari. Iza njih su Let3 o čijoj su pjesmi 'Mama ŠČ' reakcije podijeljene. Ima onih koji nisu oduševljeni onime što će Riječani izvesti, jer smatraju da na Doru kasne nekih 20 godina.

Na trećem se nalazi se Damir Kedžo s pjesmom 'Angels and Demons' koji je 2020. pobijedio na Dori sa 'Divljim vjetrom' (no zbog pandemije, Eurosong te godine nije održan). Pored njih, među pet najizglednijih pobjednika nalazi se i široja javnosti nepoznata Hana Mašić i pjesma 'Nesreća', te Eni Jurišić s moćnom pop skladbom 'Kreni dalje'.

Podsjetimo, hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održava se 11. veljače. Pobjednika i ime predstavnika Hrvatske u Liverpoolu odlučit će kombinacija glasova žirija i publike po eurovizijskom sustavu glasanja.

  • +144
Dora 2022. Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT