NOVI DETALJI

Ove stvari možda niste znali o najomiljenijem kraljevskom paru, Kate Middleton i princu Williamu

02.11.2018 u 06:21

Bionic
Reading

O ljubavi i životu princa Williama i Kate Middleton tijekom godina saznalo se mnogo toga iako su pokušavali svoju privatnost držati podalje od medija. Unatoč tome, još je mnogo sočnih detalja koji nas svakim danom iznenađuju

1. Živjeli su zajedno tijekom studiranja

Prije nego su prohodali princ William i Kate Middleton poznavali su se tek površno s fakulteta. Zajedno su pohađali sveučilište St. Andrews u Škotskoj, a oboje su živjeli u studentskom domu. Kate s prijateljicama, a William s muškim prijateljima. No kada su se spojili, došli su na ideju kako bi trebali živjeti zajedno i tako si olakšati viđanja. Godine 2002. par je s još tri prijatelja iznajmio stan u blizini fakulteta.

2. Iskusili su vezu na daljinu

Nakon što su oboje diplomirali neko su vrijeme svoju vezu bili prisiljeni održavati na daljinu. Kate se nakon završetka fakulteta vratila roditeljima u London i počela raditi u obiteljskoj tvrtki. Princ William je za to vrijeme odrađivao kraljevske zadaće. Budući da je bio član britanske mornarice, poslan je s ostatkom tima na posebne vojne pripreme na sjeverozapad Engleske.

3. Zbog ljubavi je Kate napustila London

Kada je 2010. William ponovno zbog obveza u mornarici morao otputovati na neko vrijeme, Kate ga je odlučila pratiti. Bilo je to godinu dana prije njihova vjenčanja i par jednostavno nije htio biti razdvojen. Kate se preselila u Wales kako bi im život bio jednostavniji.

  • +2
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

4. Vojvotkinja Kate u vjenčanom buketu nosila je poseban cvijet

U buketu Kate Middleton na dan vjenčanja, osim tradicionalne mirte, koju bi trebale nositi sve članice kraljevske obitelji, te đurđica i zumbula, našao se i ne toliko popularan cvijet zanimljiva imena - bijeloružičasti cvijet koji nosi ime 'sweet William'.

5. Posebna oprema za Williama na dan vjenčanja

Prema tradiciji, William je za vjenčanje morao odjenuti odoru kraljevske mornarice i to u crvenoj boji, a budući da se uniforma sastoji od više slojeva, princ je zahtijevao da mu se ugrade posebni jastuci kako bi se što manje znojio.

6. Kate Middleton sama se šminkala na dan vjenčanja

Za razliku od brojnih mladenki koje se na dan vjenčanja upuštaju u sigurne ruke spretnih vizažistica, vojvotkinja Kate odabrala je jednostavnu verziju i sama se našminkala. Naime, nekoliko mjeseci prije vjenčanja lijepa Britanka je upisala tečaj i tako usavršila nanošenje make upa.

7. Kraljevski par ima dugogodišnjeg ljubimca

Odmah nakon vjenčanja supružnici su odlučili kupiti psa. Opredijelili su se za crnog engleskog koker španijela kojem su dali ime Lupo.

8. Udajom je Kate dobila tri titule

Udajom za princa Williama i ulaskom u britansku kraljevsku obitelj, Kate Middleton dobila je tri titule. Postala je vojvotkinja od Cambridgea, kontesa od Strathearna i lady Carrickfergus.

9. Znakovit put u Australiju

Prvi kraljevski angažman u koji su Kate i William uključili prvog sina Georgea bio je daleki put u Australiju. Osim što je ovo bio iznimno važan i nesvakidašnji događaj, posebno za stanovnike tog udaljenog kontinenta, iza njega se krila i zanimljiva činjenica. Naime, i princ William je kao beba prvi put sa svojim roditeljima, princem Charlesom i princezom Dianom, letio u Australiju.

10. Romantični William ispunio je posebnu želju svojoj supruzi

U prosincu 2014. godine, kada je još bila trudna s princezom Charlotte, Kate Middleton i princ William otputovali su u New York po službenoj dužnosti. Unatoč brojnim obvezama, par je proveo uzbudljivo vrijeme, a posebno vojvotkinja, kojoj je to bilo prvo putovanje u New York i dugo neostvarena želja.

11. Posebna pravila u trudnoći

Kraljevski par za svu svoju djecu tijekom trudnoće nije htio saznati spol, već su tražili da to ostane iznenađenje do dana poroda. Ovakva odluka ima veze i sa stoljetnom tradicijom koju poštuje kraljevska obitelj.

  • +30
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.