KAKVA TIJELA

Godine su samo broj za ove ljepotice: Teško je reći tko ima bolju figuru u bikiniju

09.08.2020 u 16:01

Bionic
Reading

Iza izgleda koji nam prezentiraju u kupaćim kostimima svako ljeto, mnogo je truda, odricanja i vježbe. Jennifer Lopez, Elizabet Hurley ili Halle Berry samo su neke od ljepotica koje bi svojom formom u 50-ima posramile i duplo mlađe kolegice

Impresivna je sposobnost omiljenih zvijezda da održe svoja fit tijela u srednjim godinama u top formi, izgledajući savršeno i spremno za plažu u bikiniju i u svojim 50-ima, ali i kasnije.

Ove slavne pedesetogodišnjakinje fizički izgledaju bolje od puno žena upola njihove dobi i sigurno će vas motivirati da se pokrenete i krenete vježbati, ali i da prehranu stavite pod kontrolu.

Elle Macpherson, 56

U svijetu je znana po nadimku ‘The Body’ koji je zaradila još 80-ih dok je žarila i palila modnim pistama, ali ovoj zgodnoj Australki isti nadimak pristaje i danas. Ona u svojoj 57-godini jednostavno obara s nogu. Nedavno je otkrila da je u mladosti držala rigorozne dijete, a s vremenom je shvatila što odgovara njezinu tijelu.

‘Kada uđete u 50-e, shvatite da je najbitnije brinuti se o zdravlju, o vitalnosti i tome da vas vaše tijelo posluži što dulje', rekla je manekenska diva te dodala: ‘Ne zanima me fizički izgled, jedino o čemu je brinem to je da ostanem zdrava, vitalna i pokretna. Vjerujem u ljepotu duše, a ne ljepotu lica.'

Jennifer Lopez, 51

Ako je netko predan vježbanju, onda je to glumica i pjevačica Jennifer Lopez. Ona ne propušta treninge bez obzira na vremenske uvjete, godišnje doba ili zatrpanost poslovnim projektima. Već godinama govori kako se prilično strogo drži uravnotežene planirane dijete koja uključuje zdrave zalogaje poput voća i povrća, ali i povremenu slasticu. Rezultat je naravno itekako vidljiv, a posebno kada se razodjene u kupaći kostim. Tada do izražaja dolaze njezini trbušnjaci, istrenirane ruke i noge te tijelo bez trunke celulita i strija.

Helen Hunt, 57

Glumica Helen Hunt jedna je od onih sretnica kod kojih genetika igra veliku ulogu za dobar izgled u bikiniju. Nedavno je snimljena na plaži u Malibuu u minijaturnom crnom dvodijelnom kostimu, a rijetko tko bi joj dao godina koliko ima. Hunt tvrdi da se ne drži nikakvih teških dijeta, već jede uravnoteženo te za vrijeme lijepog vremena voli surfati, zbog čega ostaje u top formi.

Heather Graham, 50

U 50-e je nedavno zakoračila i slatkica Heather Graham te nam se također bez imalo srama pokazala na plaži u bikiniju. Njezino tijelo također ne otkriva njezine prave godine. Graham svoju liniju održava redovitim odlascima na jogu, bez koje više ne može zamisliti svoj život. Osim toga u New Yorku gdje stanjuje, redovito koristi bicikl kao prijevozno sredstvo po gradu.

Brooke Shields, 55

Svijet je i danas pamti po njezinoj ulozi iz mladosti u filmu 'Plava laguna' kada se skinula do kraja i pokazala svoju manekensku građu. Gotovo tri desetljeća kasnije, Brooke Shields također se ima čime pohvaliti. Zato ova slavna Amerikanka bez problema pozira pred milijunima na Instagramu u oskudnim kupaćim kostimima.

Njena najdraža vježba bila je i ostala ona u kojoj visi sa stropa i uz trbušnjake ojačava trup, potom zgibovi te trbušnjaci. Snimke izvođenja svih tih vježbi redovito dijeli na Instagramu za sve zainteresirane pratitelje koji žele, poput nje, ovaj oblik tjelovježbe spoznati u 40-ima i 50-ima. Ne izgleda jednostavno, ali ako je suditi po njoj, očigledno ‘pali’.

Halle Berry, 53

Halle Berry san je snova mnogih muškaraca, a posebno kada pokaže neke od svojih famoznih atributa u nešto oskudnijim izdanjima. Svoj izgled iz mladosti i ova je ljepotica uspjela očuvati u 50-ima. No, tako što nije došlo samo od sebe. Svoj fantastični izgled duguje napornim treninzima, u kojima testira svoju snagu i volju. Osim toga već godinama jede po posebnom programu.

'Moja je prehrana usmjerena na upravljanje mojim dijabetesom pa pokušavam jesti četiri mala obroka dnevno. Volim se osjećati jakom i zdravom’, rekla je jednom prilikom.

Sharon Stone, 62

Zvijezda 'Sirovih strasti' nedavno je sve očarala svojim fotografijama u kupaćem kostimu. Ova planetarno popularna glumica ni u 60-ima se ne srami svog izgleda te ponosno pokazuje kako izgleda u bikinijima. Unatoč godinama, njezina volja za ostankom u formi nije popustila. Stone vježba čak pet puta na tjedan u privatnoj teretani u svome domu i to pod nadzorom osobnog trenera.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

keepin my head together

Objavu dijeli Sharon Stone (@sharonstone)

Elizabeth Hurley, 55

Kraljica bikinija, kako je mnogi od milja zovu, zaista opravdava taj epitet. Glumica Elizabeth Hurley jednostavno mnoge ostavi u transu svaki puta kada se razodjene u ljetne opravice za plažu. Zgodna brineta koja ima božanstvene proporcije i u 56. također je predana vježbi. Ona za razliku od brojnih dama s ove liste, posebnu pažnju usmjerava na vježbe ruku. Upravo ruke, dekolte i vrat najprije otkrivaju naše stvarne godine.

Ljepotice iznad 50. u bikinijima Izvor: Profimedia / Autor: face to face / Face to Face / Profimedia

Susan Lucci, 73

Godine su samo broj za 73- godišnju zvijezdu američkih sapunica, Susan Lucci. Danas se osjećam bolje nego u 20-im i 30-im godinama života, fizički možda još i bolje', priznaje legenda s malih ekrana u intervjuu za magazin Harper's Bazaar ističući kako procesu starenja pristupa 'luđački'. Mladolikost i zavidnu figuru u sedmom desetljeću života, slavna američka glumica održava dugogodišnjim vježbanjem pilatesa, discipliniranim planom prehrane i povremenim tretmanima botoksa koji joj daruju prirodan, mladolik izgled lica.