REESE WITHERSPOON

Otvorila dušu: Godinama sam imala sindrom 'Štrumfete'

24.02.2017 u 07:01

Bionic
Reading

Na HBO-u je ovog ponedjeljka, 20. veljače, premijerno prikazana nova serija 'Male laži'. Glumačku postavu, koju čine Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley i Zoe Kravitz, okupila je još jedna glumica iz serije, Reese Witherspoon. 40-godišnja 'Plavuša s Harvarda' otkrila je zašto je oduševljena ženskom glumačkom postavom i što ju je natjeralo da se okuša u režiji

Najpoznatija 'Plavuša s Harvarda', 40-godišnja Reese Witherspoon, povodom premijere najnovije HBO-ove serije ' Male laži', otkrila je u intervjuu za People što ju je motiviralo da se, osim glume u seriji, prihvati i režiranja. 'Često sam jedina žena na setu prepunom muškaraca', otkrila je Reese te dodala kako ju je to toliko smetalo, da je poželjela napraviti korak dalje i to promijeniti.

Naime, Witherspoon je otkrila kako je duži period žena u filmskoj industriji značilo 'izolacijsko' iskustvo, te je reklea kako žene koje su to prošle zapravo 'boluju' od sindroma 'Štrumfete'. 'Dugih 25 godina bila sam jedina žena na setu i nisam imala priliku razgovarati s drugim ženama. To zovu sindrom 'Štrumfete', jer se žena, baš poput Štrumfete, nalazi okružena stotinama muškaraca. Stoga je okupila neke od najpoznatijih glumica današnjice - Nicole Kidman, Lauru Dern, Shailene Woodley i Zoe Kravitz, i krenula u snimanje dugoiščekivane serije nastale prema istoimenoj knjizi, koju je Liane Moriarty objavila 2014. godine.

'Bilo je zabavno napokon surađivati sa ženama koje sam oduvijek voljela. Naučile smo toliko puno jedna od druge', otkrila je u jednom intervjuu 50-godišnja Laura Dern. Serija je ispričana s gledišta triju majki, koje grade sliku grada progonjenog glasinama i razdvojenog na imućne i neimućne, u kojoj na vidjelo izlaze sukobi, tajne i izdaje koji kompromitiraju odnose između muževa i žena, roditelja i djece, prijatelja i susjeda.

Reese Witherspoon i njezina produkcijska tvrtka Pacific Standard s Nicole Kidman i njezinom produkcjiom tvrtkom Blossom Films, kupile su filmska i TV prava na roman.