VEĆ JE SVE POZNATO

Otkriveni termin poroda, titula i prezime budućeg djeteta Meghan Markle i princa Harryja

15.10.2018 u 11:38

Bionic
Reading

Vijest koja se iščekivala mjesecima, otkako su 19. svibnja ozakonili svoju vezu bajkovitim kraljevskim vjenčanjem, napokon je potvrđena - Meghan Markle i princ Harry u proljeće 2019. godine, netom prije prve godišnjice braka, postat će roditelji, a britanski mediji već su otkrili i zanimljive detalje

Informaciju da je Meghan Markle trudna s javnosti je podijelila Kensingtonska palača, objavivši je na službenom profilu na Twitteru upravo kada su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nakon višesatnog leta preko Singapura sletjeli u Sydney u Australiji, u kojoj će boraviti na 16-dnevnoj turneji.

  • +6
Meghan Markle i princ Harry stigli u Australiju Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I dok je javnost vijest tek danas saznala, najbliži članovi njihove obitelji to su, navodno, doznali na vjenčanju princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka, održanom prošlog petka. Da je Meghan Markle trudna, nagađalo se već tjednima, sve otkako se početkom rujna pojavila u kraljevskoplavoj haljini bez rukava s potpisom kineskog dizajnera Jasona Wua.

Kako doznaje Daily Mail, Meghan se osjeća dobro, a posljednji ultrazvuk, odrađen u 12. tjednu trudnoće, otkrio je da trudnoća napreduje odlično te da bi termin poroda trebao biti krajem travnja, negdje oko Jurjeva, koje se slavi 23. travnja. Dodatna šuškanja o trudnoći potakla je i njezina majka, buduća baka Doria Ragland, koja je snimljena kako u Kaliforniji pohađa sate na kojima se podsjeća što je sve potrebno kako bi novorođenče bilo savršeno zbrinuto, a potom je otkriveno i kako se namjerava preseliti u London kako bi bila što bliže svojoj kćeri.

Ipak, vijest o trudnoći nije pomaknula odavno zakazanu turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim otocima, gdje će par provesti punih 16 dana. A što se tiče njihova nerođenog djeteta, situacija oko nasljedstva i ostalih kraljevskih protokola je sljedeća.

Odmah po rođenju dijete će doći na sedmo mjesto u nasljedstvu za tron, iza svog oca, no za razliku od svojih bratića, prinčeva Georgea i Louisa, i sestrične, princeze Charlotte, neće dobiti titulu princa ili princeze. No ukoliko kraljica Elizabeta II, kojoj je princ Harry inače miljenik, to poželi, ona taj dio u zakonu može promijeniti u svakom trenutku.

  • +57
Meghan Markle u drugom stanju Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ukoliko njihovo prvo dijete bude sin, on će dobiti titulu grofa od Dumbartona, koju je princ Harry dobio na dan svog vjenčanja od kraljice Elizabete II, dok će djevojčica postati lady Mountbatten-Windsor. Ukoliko bude imao još sinova, oni će biti lordovi Mountbatten-Windsor.

Upravo Mountbatten-Windsor službeno je prezime kraljevske obitelji, iako ga članovi iste rijetko koriste. Tako su, primjerice, dok su išli u školu, prinčevi bili upisani kao William i Harry Wales, a isto je bilo i kada su bili u vojsci. Zašto? Zato što je njihov otac, princ Charles, zapravo princ od Walesa, stoga su djeca dobila prezime njemu u čast.

Isto je bilo i kada je maleni George krenuo u školu. Već tada znalo se da mu se nitko neće obraćati s njegovo kraljevsko visočanstvo, već će se koristiti očeva titula vojvode od Cambridgea. Tako u školskim knjigama i imenicima sada stoji George Cambridge.