NE PRESTAJU NAGAĐANJA

Otkrivamo pozadinu Thompsonova nastupa na Trgu: Tko je sve zakuhao, i kako je uopće završio u busu?

17.07.2018 u 16:14

Bionic
Reading

Iako nije bio predviđen službenim protokolom, niti su ga organizatori pozvali, Marko Perković Thompson ušao je u autobus s hrvatskim reprezentativcima i stigao na njihov doček koji je bio organiziran na središnjem zagrebačkom gradskom trgu. Tportal je saznao kako se pjevač uopće našao u krugu reprezentacije

Marko Perković Thompson je danima uoči povratka naših nogometaša u Hrvatsku, doznali smo, pregovarao za svoj nastup na Trgu Josipa bana Jelačića, na kojem je trebao nastupiti uz pratnju benda, te je odmah pristao na to bez honorara, tražeći samo odgovarajuće produkcijske uvjete. No nakon toga su pregovori stali i nitko više nije kontaktirao s njim.

Budući da pjevač nije odgovarao na naše upite, od njegovih bliskih suradnika saznali smo da je poziv za njegov dolazak stigao u noći prije povratka reprezentacije i to navodno prema želji izbornika Zlatka Dalića i Luke Modrića, koji su htjeli da im se pridruži na slavlju. Volja igrača očito je na kraju prevagnula. Pjevač je dva sata na aerodromu čekao naše nogometaše te se čim su se iskrcali ukrcao s njima u autobus i stigao na Trg.

Nastup na Trgu, doznajemo, dogodio se spontano. Pjesmu 'Lijepa li si' Thompson je otpjevao preko snimke Klape HRM-a Sveti Juraj, koja je također bila na slavlju.

No najzanimljiviji trenutak dogodio se pred sam kraj proslave, upravo kad je Luka Modrić rekao: 'Imamo još jednu specijalnu želju, da nam Marko otpjeva još jednu pjesmu.' Kao što se vidi na snimci, u tom trenutku nastalo je komešanje na pozornici, glazbene podloge nije bilo, a dio publike počeo je pjevati 'Srce vatreno' na inicijativu voditelja programa.

Pjevač je na inicijativu igrača uzeo mikrofon i rekao: 'Možemo mi i bez glazbe' te a capella počeo pjevati 'Geni kameni'. Ubrzo mu je bio isključen mikrofon pa je Thompson ostatak otpjevao bez tona u mikrofonu, s Vatrenima koji su mu se pridružili.

Izvor: Društvene mreže

Kazališni redatelj Krešimir Dolenčić, koji je režirao cijeli spektakl, pojasnio je zašto nije bilo glazbe na Thompsonovoj izvedbi. 'Program je završio, imao je svoj kraj i svoju formu i bio je gotov', komentirao je kratko redatelj za Direktno.hr.

Na poziv gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i izbornika Dalića, Marko Perković Thompson je i danas s našim igračima. 'Da, pozvao sam Marka i rado se odazvao, a to je bila i Dalićeva želja. On je naš prijatelj i veliki prijatelj Varaždina', rekao je Čehok za evarazdin.hr.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL