nagradnjače

Osvojite ulaznice za natup Marcus Worgulla u Mastersu

27.03.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Kad se netko već kao tinejdžer odrekne užine i novac namijenjen za nju utroši na ploče, dobar je znak da je riječ o velikom muzičkom zaljubljeniku

Marcus Worgull je u njemačkom Wuppertalu kasnih 80-ih neumorno kopao po dućanu Groove Attack te skupljao hip hop, reggae, funk i soul ploče. Taj mu se dućan toliko sviđao da je u jednom trenutku postao i njegovim vlasnikom, dobivši na taj način priliku da svoju strast prenosi i na druge.

U svojoj kolekciji Marcus danas ima 5 do 6 tisuća ploča, a iako istražuje sve žanrove, najčešće svira house i techno. Stil mu uspoređuju s Dixonovim, pa nije ni čudo da je jedna od glavnih uzdanica njegove etikete Innervisions. Upravo je Worgullov novi EP Broad Horizons ovog siječnja bio prvo ovogodišnje izdanje te etikete. Na njemu se igra dubom i reggaeom, a posebno je zanimljivo da je naslovnica te ploče snimljena na našoj Petrovoj Gori. Naslovnu pjesmu na EP-u otpjevao je poznati britanski glazbenik Fink, čiji su zagrebački koncerti redovito rasprodani. Iako je kao dječak bio član glazbenog zbora, Marcus rijetko pjeva, pa to ne čini ni na svojim izdanjima. Umjesto pjevanja, vrlo je uspješan u usavršavanju šahovskih poteza. Svoje glazbene figure predstavit će u subotu, 31. ožujka na svom drugom gostovanju u zagrebačkom Mastersu na popularnoj forty:love večeri uz sudjelovanje domaćih velemajstora Jogardea i Felvera.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za natup Marcus Worgulla u sklopu popularne večeri forty:love (klub Masters u subotu, 31. ožujka). Dobitnik je Tihomir Štivičić.