NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za Filozofski teatar s Paulom Masonom i knjigu 'Postkapitalizam: vodič za našu budućnost'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 02.03.2018 10:07
  • Objavljeno 01.03.2018 u 11:48
tportal

Izvor: HNK Zagreb / Autor: Promo

Nakon što je prošla gošća Filozofskog teatra glazbenica M.I.A. u samo jedan dan rasprodala Hrvatsko narodno kazalište, novi gost toga popularnog programa pri središnjoj kazališnoj kući u Hrvatskoj, u nedjelju 4. ožujka u 20,00 sati znameniti je britanski novinar i pisac Paul Mason

Paul Mason, nagrađivani urednik ekonomije na Channel 4 News, redoviti kolumnist britanskog Guardiana i autor bestselera Postkapitalizam: vodič za našu budućnost, do sada prevedenog na dvadeset jezika (uključujući i hrvatski), široj je javnosti postao poznat prije svega po teoriji o postkapitalizmu kojom predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Najavljujući novog gosta, urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat kaže: Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva.

Osim što je obilježio britansko i svjetsko novinarstvo u zadnjih dva desetljeća te se nametnuo kao jedan od vodećih teoretičara i kritičara suvremenoga kapitalizma, Paul Mason je prisutan i u kazališnoj umjetnosti. Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine praizvedena u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, gdje se Mason okušao i kao glumac.

U sklopu Filozofskog teatra razgovor s Paulom Masonom 4. ožujka u HNK vodit će, kao uvijek, filozof Srećko Horvat.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Filozofski teatar - Paul Mason (HNK, nedjelja 04. ožujka u 20,00 sati) i 2 knjige Postkapitalizam: vodič za našu budućnost, autora P. Masona. Dobitnici su Lada Lozančić (knjiga Postkapitalizam: vodič za našu budućnost), Jasminka Bobinac (knjiga Postkapitalizam: vodič za našu budućnost), Lara Bauk (2 ulaznice za Filozofski teatar) i Helena Jelovčić (2 ulaznice za Filozofski teatar).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!