nagradnjače

Osvojite ulaznice za Blade Runner 2049.

12.10.2017 u 13:01

Bionic
Reading

Nastavak kultnog hita s Ryanom Goslingom i Harrisonom Fordom zavladao je kinima širom svijeta!

Ako je suditi prema kritikama, Blade Runner 2049. novo je remek-djelo znanstvene fantastike! Na stranici Rotten Tomatoes film ima ocjenu čak 88%, a spominju se  i nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oscar. 

Denis Villeneuve trenutno je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih redatelja u Hollywoodu. Nakon nekoliko zapaženih festivalskih filmova kao što su 'Polytechnique' i 'Naša majka' uslijedio je niz iznimno uspješnih i kritički hvaljenih hitova ('Zatočene', 'Sicario') koji je kulminirao prošle godine sa znanstveno-fantastičnom dramom 'Dolazak' ovjenčanom s čak osam nominacija za prestižnu nagradu Oscar, među kojima je bila i ona za najboljeg redatelja. Od danas nas očekuje nova poslastica ovog proslavljenog vizionara, a riječ je o nastavku jednog od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih filmova u povijesti kinematografije – 'Blade Runner 2049.'! Redatelj originala Ridley Scott ovaj put preuzeo je ulogu izvršnog producenta.

Za one koji nisu upoznati s radnjom reći ćemo kako trideset godina nakon događaja iz filma 'Blade Runner', novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvodi ga u potragu za Rickom Deckardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Jasno je da je riječ o pravoj filmskoj vizualnoj poslastici kakve se niti Steven Spielberg niti George Lucas u svojim najboljim redateljskim danima ne bi posramili snimiti. Film 'Blade Runner' iz 1982. godine nije postao blockbuster u pravom smislu te riječi, ali kako je vrijeme odmicalo iz godine u godinu dobivao je sve kultniji status, a danas se smatra jednim od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikada snimljenih koji je na izrazito realan način predvidio budućnost čovječanstva. Stoga nije niti čudo da su obožavatelji i filmski entuzijasti diljem svijeta nestrpljivo očekivali nastavak koji nam je napokon stigao u režiji pravog redateljskog vizionara kakav je nekada bio Ridley Scott (redatelj prvog 'Blade Runnera').

Osim redatelja potvrdu da ćemo iskusiti pravi filmski doživljaj ostavlja i fantastična glumačka postava koju predvode dvojica glavnih glumaca – Ryan Gosling i Harrison Ford koji ponavlja svoju ulogu policajca Deckarda iz prvog nastavka. Njima su se pridružili i oskarovac Jared Leto ('Dobri dileri iz Dallasa'), Ana de Armas ('Psi rata'), Barkhad Abdi ('Kapetan Phillips'), Edward James Olmos (TV-serija 'Battlestar Galactica'), Dave Bautista ('Spectre') i dobitnica nagrade Zlatni globus Robin Wright (TV-serija 'Kuća od karata').

Akcijski SF spektakl 'Blade Runner 2049.' ne propustite u domaćim kinima i IMAX-u!

Čitateljima tportala darujemo 5x2 ulaznice za Cineplexx kino u Zagrebu, a dobitnici su Maja Prelec, Jasna Andrišević Bittner, Ana Livun, Matko Milušić i Luka Jelača.