akcijska trilogija

Poklanjamo nagrade iz filma Pravednik 3

29.08.2023 u 15:59

Bionic
Reading

U kina stiže Pravednik 3, završni dio popularne akcijske trilogije s Denzelom Washingtonom

Prvi nastavak izašao je još 2014. te iznenadio i oduševio publiku, a drugi dio, koji je izašao 2018. samo je potvrdio da akcijski trileri s enigmatičnim osvetnicima koji kažnjavaju zlikovce ulazi u svoju novu zlatnu eru.

PRAVEDNIK 3: KONAČNO POGLAVLJE - od kolovoza u kinima Izvor: Društvene mreže

Redateljsku palicu i trećeg nastavka drži Antoine Fuqua (Training Day, Kralj Arthur, Pad Olimpa, Sedmorica veličanstvenih, Pravednik 1 i 2), koji je s Denzelom surađivao na čak 5 filmova. Zajednom s Denzelom i redateljem, scenarist Richard Wenk i treći put potpisuje scenarij (Pravednik 1 i 2, Plaćenici 2, Sedmorica veličanstvenih i nadolazeći Kraven the Hunter). Uz Denzela Washingtona, u filmu glumi i Dakota Fanning (Sumrak saga, Bilo jednom u Hollywoodu, Oceanovih 8) koja je jednu od svojih prvih dječjih uloga dijelila upravo s Denzelom u hitu Tjelesna straža iz 2004. godine.

Za razliku od prva dva nastavka Pravednika, ovaj put film se seli u Europu, na pitoresknu obalu slatkog i mirnog talijanskog gradića gdje će se McCall nakon dugo vremena osjetiti dovoljno mirnim da počne razmišljati o mirovini, no planove će mu pomrsiti surova talijanska mafija kojoj jednostavno ne može dopustiti da teroriziraju njegove nove susjede i prijatelje koji su mu prirasli srcu. Pravednik 3: Konačno poglavlje u kinima i IMAX-u starta od 31. kolovoza!

Čitateljima tportala darujemo nagrade iz filma Pravednik 3:

  • šilterica x1
  • majica x1
  • boca za vodu x1
  • bilježnica x2

Dobitnici su Vicko Tripović, Marija Matelić, Snježana Despetović, Marijana Sladić i Emil Rogulja.