LISA MARIE PRESLEY

Ostala bez svega: Kći kralja rock'n'rolla potrošila 100 milijuna dolara nasljedstva

21.06.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Čini se kako za Lisu Marie Presley, jedinu kći slavnog kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja, bolji dani neće tako skoro doći. Prema njezinim posljednjim navodima, njezin je bivši poslovni menadžer potrošio cijeli njezin udio koji je nasljedila od očeva bogatstva, procijenjenog na 100 milijuna dolara

Prema novim sudskim dokumentima, koje posjeduje The Daily Mail, 50-godišnja Lisa Marie Presley optužila je da ju je Barry Siegel godinama uvjeravao da su njezine financije 'na sigurnom i u dobrom stanju', a prava je istina da je zahvaljujući njegovim lošim odlukama i investicijama, zakladu od 100 milijuna dolara sveo na tek 14 tisuća dolara, uključujući i ulaganje u tvrtku koja je imala licencu za 'American Idol', a koja je bankrotirala netom nakon kraja emitiranja 2016. godine.

  • +3
Lisa Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U papirima stoji kako su Siegel i njegova Provident Financial Management naplatili od nje 4,9 milijuna dolara kako bi upravljali zakladom od 100 milijuna dolara, što je bio zapravo iznos za godišnju plaću od 700 tisuća dolara.

'Da je Siegel prikazao pravo financijsko stanje Presleyjevoj, kao i ograničio trošenje priljeva u zakladu, ona bi danas živjela vrlo lijepim životom s godišnjim budžetom, nakon odbitka poreza, od milijun i pol do dva milijuna dolara. Na ovaj budžet Siegelov bi 'paket naknade' iznosio između 40 i 50 posto njezino godišnjeg proračuna nakon poreza, iznos na koji definitivno ne bi pristala da je bila svjesna pravog financijskog stanja.'

Uz sve to optužuje Siegela zbog likvidacije prihoda zaklade nakon što je njezina investicija u 'American Idol' neslavno propala, zbog čega se nije prilagodila novom načinu života, navodeći kako je na njegovu preporuku potrošila dupli iznos godišnjeg doprinosa.

Ni Siegel njoj nije ostao dužan, pa joj je uzvratio na optužbe uz tvrdnje kako su problemi s novcem nastali zbog njezina prekomjerna trošenja. Stoga putem suda traži 800 tisuća dolara naknade zbog problema koje mu je njezina tužba uzrokovala u poslovanju.

Tko je ili nije u pravu, sasvim je sada svejedno, jer silnog bogatstva, koje je naslijedila zahvaljujući svom ocu, Lisa Marie Presley više nema.