'DESET U POLA'

Oskarovac za kraj: Filmom Danisa Tanovića zatvara se ovogodišnji Zagreb Film Festival

19.11.2021 u 17:05

Bionic
Reading

I ove će godine službeni program ZFF-a, koji se zatvara u subotu 20. studenog u 20 sati, zaključiti pravom filmskom poslasticom. Riječ je o projekciji novog ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića, koja se na ZFF-u prikazuje izvan konkurencije

U komediji 'Deset u pola' jedno će prijateljstvo završiti na kušnji zbog pitanja čiji su ćevapi najbolji u Sarajevu, a ako ćevapi nisu dovoljan razlog da pogledate novo ostvarenje oskarovca Danisa Tanovića, možda će vas nagovoriti glumačka ekipa predvođena Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem.

A uoči same projekcije doznat će se i laureati ovogodišnjeg ZFF-a. Pobjednički filmovi bit će proglašeni na dodjeli nagrada u Galeriji SC u 18 sati, a kategorije u kojoj će se dodijeliti Zlatna kolica i ove su godine - najbolji dugometražni igrani film, najbolji kratki igrani film i najbolji hrvatski film u programu Kockice.

Film 'Deset u pola' Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Festivalski program nastavit će se i u nedjelju 21. studenog, kada će publici u kinu SC biti prikazana tri naslova iz glavnog natjecateljskog programa dugometražnog filma, uključujući i film Košnica, koji je otvorio ovogodišnji festival. U kinu Tuškanac reprizirat će se svi filmovi iz programa Velikih 5, a u Teatru &TD prikazivat će se reprize filmova Amira (Ponovno s nama) te Dan četrnaesti (Mreža festivala Jadranske regije).

U Uraniji će reprizom filma Sestre i njihove supermoći te programom kratkometražnih igranih filmova Svaki dan otkrivam zaključiti program KinoKino Festivala.

Nedjelja će ujedno biti i posljednja prilika za pogledati ostvarenja u online programima ZFF-a – PLUS, Ledolomke, LUX i Festivali pod reflektorom – koji su dostupni na platformi kinoeuropa.hr. Filmovi iz programa Mreža festivala Jadranske regije također se mogu pogledati online na platformi, a filmovi iz programa Kockice za online gledanje dostupni su OVDJE.

  • +7
Počeo ZFF 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL