NEVJEROJATNA KEMIJA

Oni su najveći filmski par 21. stoljeća: U čemu je tajna

20.02.2017 u 07:00

  • +21

Ryan Gossling i Emma Stone

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Čak 14 nominacija osvojio je film 'La La Land' na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, a s koliko će zlatnih kipića otići kući, doznat će se 26. veljače, kada će se održati 89. po redu. Ipak, postavlja se pitanje, bi li film i postigao toliki uspjeh da nije bilo holivudskog zlatnog para, Emme Stone i Ryana Gosslinga, koji su čini se dobitna kombinacija za snimanje hit filmova

Na skorašnjoj dodjeli najprestižnijih filmskih nagrada - Oscar - sve će oči biti uprte u ekipu filma 'La La Land', koji će s nestrpljenjem iščekivati čitanje pobjednika u nevjerojatnih 14 kategorija. No, tko zna bi li to sve tako na kraju bilo, da su se zvijezde drugačije poklopile. Možda mnogi ne znaju, no u prvoj postavi, u glavnim ulogama nisu zamišljeni Ryan Gossling i Emma Stone, već su te uloge bile namijenjene Milesu Telleru i Emmi Watson.

Britanska glumica odustala je od uloge, prvenstveno jer je dobila ulogu Belle u Disneyjevoj adaptaciji 'Ljepotice i zvijeri', ali i iz razloga jer bi za snimanje 'La La Landa' morala potrošiti nekoliko mjeseci na vježbanje. Ulogu je potom dobila druga Emma - Emma Stone, a izvori bliski ekipi filma, otkrili su kako je potom odustao Miles Teller, iz razloga što bi dobio manji honorar od Emme Stone. Njegovo mjesto zauzeo je Gossling i sve ostalo je postalo povijest.

Kombinacija glumačkog para Gossling-Stone, pokazala se dobitnom već 2011. godine, kada su zajedno glumili u filmu 'Crazy, Stupid, Love'. Legendarna je scena u kojoj pijana Stone viče na Gosslinga, obnaženog do pasa, jer izgleda tako dobro kao da je fotošopiran. Koliko su njih dvoje 'kliknuli' pred kamerama, govori i podatak da su dvije godine kasnije snimili ponovno zajedno film. Ovaj put riječ je o 'Gangster Squadu'. Inače, u zlatno doba Hollywooda bila je sasvim uobičajena praksa da kada dvoje glumaca toliko dobro 'kliknu', da ih se učestalo, upravo zajedno, i angažira.

Primjer je tako Ginger Rogers i Fred Astaire, koji su zajedno glumili u 10 filmova, Charlie Chaplin je čak 33 puta glumio s Endom Purviance. Ipak dva su para bila takozvane 'zlatne koke', za koje se znalo da ako ih se angažira da će film doživjeti neviđeni uspjeh. Riječ je o Humphreyju Bogartu i Lauren Bacall te Spenceru Tracyju i Katherine Hepburn.

U kasnijim godinama još su neki glumci zajedno snimali po nekoliko hit filmova; primjerice Julia Roberts i Richard Gere, koji su devet godina nakon 'Zgodnu ženu' snimili 'Odbjeglu nevjestu', a tu su i Kate Hudson i Matthew McConaughey, Tom Hanks i Meg Ryan te Drew Barrymore i Adam Sandler. No, sve do sada, Hollywood nije imao takav dobitni par za snimanje filmova.