SESTRE SU MU SVE

One su najvažnije žene u životu Keanua Reevesa, a samo s jednom i nema neki odnos

25.10.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Holivudski miljenik Keanu Reeves odrastao je s tri sestre - Karinom, Emmom i Kim. Kao najstariji od četvero djece, ujedno jedini muškarac, stvorio je zaštitnički odnos s njima, što se najviše pokazalo kada je Kim oboljela od leukemije, a on je napravio sve kako bi joj pomogao da ozdravi

Zvijezda najvećih holivudskih hitova, ujedno glazbenik, posljednjih mjeseci krasi novinske stupce ponajviše zbog veze s Alexandrom Grant. No ona nije jedina žena u njegovu životu koja ima poseban status. Uz nju su još četiri njemu iznimno važne žene - majka Patricia Taylor, ali i sestre Karina Miller te Kim i Emma Reeves.

Reeves, kao najstariji od njih, dijete je Patricije Taylor i Samuela Nowlina Reevesa Jr., a rođen je 2. rujna 1964. u Bejrutu u Libanonu. Otac, koji je djelomice bio s Havaja, svom je sinu dao ime po havajskoj riječi za 'hladan povjetarac iznad planina'. Dvije godine nakon njegova rođenja dobili su i kćer Kim, a ubrzo nakon toga odlučili su krenuti svatko svojim putem.

PRONAŠAO SREĆU

Vrući poljupci na crvenom tepihu: Keanu Reeves ne skriva koliko je zaljubljen

Pogledaj galeriju

Patricija, kostimografkinja po profesiji, obitelj je preselila u Sydney 1966., potom i u New York, a zatim se udala za redatelja Paula Allena. Nakon razvoda od Allena i još jednog preseljenja, ovoga puta u Toronto, sreću je pronašla s glazbenim promotorom Robertom Millerom, s kojim je 1976. dobila kćer Karinu.

Uz Kim i Karinu, sestru Emmu dobio je 1980. godine i to iz nove veze njegovog oca. Ona je sama navodno izjavila da nije bliska s bratom i sestrama.

I dok je Keanu rođen u Libanonu, Kim se rodila u Australiji, a oboje su većinu djetinjstva proveli u Torontu, gdje ih je često čuvala neka od dadilja, dok je njihova majka putovala zbog posla.

'Nikada nitko od djece nije došao kod nas na igru, nitko me nije gledao ili navijao za mene dok sam jahala konje ili dok je Keanu igrao hokej', priznala je 1995. Kim i dodala da su veze njezine majke itekako utjecale na njihovo djetinjstvo.

'Život nam je uvelike ovisio o muškarcu s kojim bi mama tada bila. Kada je bila u braku s Paulom, svakog smo se petka navečer lijepo odijevali, pjevali pjesme za šabat i ljeti odlazili u židovske kampove.'

U odrasloj dobi Kim se posvetila uzgoju konja izvan Los Angelesa, a pojavila se i u nekoliko filmskih projekata. Ono što je najvažnije je to da su brat i njegove sestre iznimno povezani. A upravo je kod Kim često boravio kada bi došao u Los Angeles, jer godinama nije imao svoj dom.

'Moj brat je moj princ. On sluša sve što kažem, pazi na svaki zarez u mojoj rečenici, zna točno što govorim', priznala je Kim, a s bratom je u kolovozu 2023. provela i ljetni odmor na talijanskom Capriju.

Upravo je s Kim posebno povezan, osobito nakon što joj je 1991. dijagnosticirana leukemija. On je bio uz nju dok se čitavo desetljeće borila sa zloćudnom bolesti, prije negoli je otišla u remisiju.

'Keanu mi je puno pomogao kad sam bila bolesna. Kada bi bol postala neizdrživa, sjeo bi pored mene i primio me za ruku. Bio mi je podrška, bio mi je utjeha, čak i kada nije bio blizu', prisjetila se Kim, zbog koje je Keanu osnovao i neprofitnu organizaciju za borbu protiv raka.

Cilj te organizacije je financiranje nekoliko dječjih bolnica, ali i studija koje se bave istraživanjem raka.

S druge strane, Karina Miller je uspješna producentica i vlasnica tvrtke Sparkhouse Media. U njezinom filmu iz 2017. 'To the Bone' glumili su njezin brat i Lily Collins, a posljednji joj je projekt 'Hail Mary', hororac objavljen u ožujku ove godine.

Ona i Keanu ne samo da se privatno podržavaju, već i poslovno, pa se obavezno pojavljuju jedno drugome na premijerama svega što rade.

Karina je u svom intervjuu za L.A. Times 2019. priznala da obožava kuhati i kako joj upravo taj hobi pomaže da umanji stres zbog posla.

'U svom poslu se natežem s 200 ljudi da u nekoliko mjeseci naprave nešto kreativno u prilog svojoj viziji, a kada kuham, u tome sam samo ja i imam više slobode. A i obožavam hraniti ljude, to me opušta', rekla je.