U JEKU RUSKE INVAZIJE

Oliver Stone svojim je stavom iznenadio mnoge: Slavni holivudski redatelj stao u Putinovu obranu

02.03.2022 u 09:01

Bionic
Reading

I dok je većina holivudskih glumaca i redatelja jasno dala do znanja da ne odobravaju rusku invaziju na Ukrajinu, Oliver Stone nije im se priklonio

Američki redatelj i scenarist, 74-godišnji Oliver Stone u jeku ruske invazije na Ukrajinu dao je jasno do znanja na čijoj je strani. Trostruki oskarovac posljednjih godina ne krije svoju naklonost ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, o kojem je snimio i dokumentarac.

Riječ je o četverosatnom filmu 'The Putin Interviews', koji je snima od srpnja 2015. do veljače 2017., zbog čega je dobio Putinovu dozvolu da ga prati u stopu i snima dok obavlja svakodnevne aktivnosti.

A čini se da su se tada njih dvojica poprilično zbližila, jer se Stone sada na društvenim mrežama osvrnuo na rat u Ukrajini te je ponudio nekoliko 'analiza' koje idu u korist Rusije. Redatelj smatra da treba sagledati 'širi kontekst ruske invazije na Ukrajinu'.

  • +3
Oliver Stone i Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

On tvrdi da zapadni mediji cijeloj situaciji u Ukrajini pristupaju histerično i da se vrlo glasno žale na postupke Vladimira Putina, dodajući da izostavljaju ključne informacije kada im one, kako kaže, ne odgovaraju. Potom je naveo četiri teksta iz svjetskih medija koje smatra iskrenim analizama situacije u Ukrajini.